Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
14539 Tarif
Çocuk
376 Tarif
Çorba
1319 Tarif
Diyet
4416 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2403 Tarif
Hafif Yemekler
55 Tarif
İçecek
1420 Tarif
Pratik Yemek
5753 Tarif
Salata ve Meze
1362 Tarif
Sos
477 Tarif
Tatlı
9198 Tarif
Yöresel
2012 Tarif
Popüler Tarifler
Bulgurlu Biber Dolması
Fındık Krokan
Anasayfa
Tarifler
Kırmızı Et Yemekleri
Domatesli Antrikot
Domatesli Antrikot
12 Nisan 2025
Hazırlanma Süresi :
25 dakika
Pişirme Süresi :
35 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Yumurtasız Tiramisu
Kabartma Tozlu Krep
Üç Malzemeli Kurabiye
Mayasız Kolay Poğaça
Yoğurtlu Kurabiye
Sodalı Pamuk Açma
3 Kaşık Tatlısı Malzemeleri Nelerdir?
Krebe Kabartma Tozu Yerine Ne Kullanılır?
Reyhan Şerbetinin Yapımı ve Püf Noktaları
Sultan Kebabı Yapmanın 7 Püf Noktası
En Güzel Kek Nasıl Kabarır?
Filizlenen Gıdalar Tüketilir Mi?
Domatesli Antrikot için
Malzemeler
6 parça antrikot
6-8 marul yaprağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
6 patates
6 domates
6 diş sarımsak
1'er tatlı kaşığı kimyon ve kekik
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Marinat malzemesi:
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 çorba kaşığı limon suyu
1 kahve fincanı süt
Domatesli Antrikot
Nasıl Yapılır
Marinat için; zeytinyağı, limon suyu ve sütü çukur bir kapta karıştırın. Antrikotları ekleyip 5 saat bekletin. Etleri alıp süzün.
Patatesleri soyup yuvarlak dilimleyin. Domatesleri soyup rendeleyin. Sarımsakları soyup halka halka dilimleyin.
Bir kaşık zeytinyağını teflon tavada ısıtın. Antrikotları ekleyip iki taraflı kızartın. Patates dilimlerini aynı tavada kızartın.
Marul yapraklarını bol suyla yıkayıp kâğıt havluyla kurulayın. Üç marul yaprağını yağlanmış kare fırın kabına yerleştirin.
Marul yapraklarının üzerine antrikot ve patatesleri dizin. Kalan yağı tavada kızdırıp sarımsakları pembeleştirin.
Domates, kimyon, kekik, karabiber ve tuz ekleyip kısık ateşte pişirin. Domates sosunu patateslerin üzerine paylaştırın.
Kalan marul yapraklarını üzerlerine kapatın. Fırın kabının üzerini alüminyum folyo ile sıkıca kapatın.
Önceden ısıtılmış 220 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin. Alüminyum folyoyu kabın üzerinden alıp fırın sıcaklığını 180 dereceye düşürün.
10-15 dakika daha pişirin. Marul yapraklarını etlerin üzeriden alıp servis tabaklarına paylaştırın. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Tarif Kategorileri
Akşam Yemeği
Domatesli Tarifler
Fırın Yemekleri
Et Tarifleri
Kızartma Tarifleri
Kırmızı Et Yemekleri
Yorumlar
Benzer Tarifler
Kırmızı Et Tarifleri
90 Dakika
Yaprak Et
Selinhdr
Kırmızı Et Tarifleri
40 Dakika
Arap Tava Kebabı
Selinhdr
Kırmızı Et Tarifleri
30 Dakika
Ciğer Dürüm Tarifi
Selinhdr
Kırmızı Et Tarifleri
35 Dakika
Keskin Tava
Selinhdr
Kırmızı Et Tarifleri
110 Dakika
Güveçte Orman Kebabı
Selinhdr
Kırmızı Et Tarifleri
40 Dakika
Izgara Ciğer
Selinhdr
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.