En İyi Üyeler
Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
14008 Tarif
Çocuk
374 Tarif
Çorba
1243 Tarif
Diyet
4400 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2320 Tarif
Hafif Yemekler
53 Tarif
İçecek
1406 Tarif
Pratik Yemek
5011 Tarif
Salata ve Meze
1239 Tarif
Sos
468 Tarif
Tatlı
8661 Tarif
Yöresel
1971 Tarif
Popüler Tarifler
Diyet Waffle
Ayva Dolması
Anasayfa
Tarifler
Kırmızı Et Yemekleri
Domatesli Antrikot
Domatesli Antrikot
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi :
25 dakika
Pişirme Süresi :
35 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Tabule
İsveç keki
Sulu patates yemeği
Sütsüz krep
Balayı Kurabiyesi
Babaanne kurabiyesi
Peru Biberi (Karabiber Ağacı) Nedir, Nasıl Kullanılır?
23 Aralık 2024 Masterchef: 2. Ceketi Kim Kazandı?
Asla Derin Dondurucuya Koymamanız Gereken 9 Besin
Kış Diyeti: Kışın Kilo Vermek İçin 9 İpucu
Yılbaşı Filmleri: Yeni Yıl Temasıyla İçinizi Isıtacak En İyi 53 Film Önerisi
Kolay Meze Tarifleri: 30 Dakika Altı 18 Meze Tarifi
Domatesli Antrikot için
Malzemeler
6 parça antrikot
6-8 marul yaprağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
6 patates
6 domates
6 diş sarımsak
1'er tatlı kaşığı kimyon ve kekik
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Marinat malzemesi:
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 çorba kaşığı limon suyu
1 kahve fincanı süt
Domatesli Antrikot
Nasıl Yapılır
Marinat için; zeytinyağı, limon suyu ve sütü çukur bir kapta karıştırın. Antrikotları ekleyip 5 saat bekletin. Etleri alıp süzün.
Patatesleri soyup yuvarlak dilimleyin. Domatesleri soyup rendeleyin. Sarımsakları soyup halka halka dilimleyin.
Bir kaşık zeytinyağını teflon tavada ısıtın. Antrikotları ekleyip iki taraflı kızartın. Patates dilimlerini aynı tavada kızartın.
Marul yapraklarını bol suyla yıkayıp kâğıt havluyla kurulayın. Üç marul yaprağını yağlanmış kare fırın kabına yerleştirin.
Marul yapraklarının üzerine antrikot ve patatesleri dizin. Kalan yağı tavada kızdırıp sarımsakları pembeleştirin.
Domates, kimyon, kekik, karabiber ve tuz ekleyip kısık ateşte pişirin. Domates sosunu patateslerin üzerine paylaştırın.
Kalan marul yapraklarını üzerlerine kapatın. Fırın kabının üzerini alüminyum folyo ile sıkıca kapatın.
Önceden ısıtılmış 220 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin. Alüminyum folyoyu kabın üzerinden alıp fırın sıcaklığını 180 dereceye düşürün.
10-15 dakika daha pişirin. Marul yapraklarını etlerin üzeriden alıp servis tabaklarına paylaştırın. Sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.
Tarif Kategorileri
Akşam Yemeği
Domatesli Tarifler
Fırın Yemekleri
Et Tarifleri
Kızartma Tarifleri
Kırmızı Et Yemekleri
Yorumlar
Benzer Tarifler
Kırmızı Et Tarifleri
25 Dakika
Harbiye Kebabı
Selinhdr
Kırmızı Et Tarifleri
40 Dakika
Ciğer Şarmula
Kırmızı Et Tarifleri
50 Dakika
Güveç Kapama
Selinhdr
Kırmızı Et Tarifleri
140 Dakika
Burdur Şişi
Selinhdr
Kırmızı Et Tarifleri
40 Dakika
Air Fryer'da Kuzu Pirzola
Selinhdr
Kırmızı Et Tarifleri
40 Dakika
Kıyma Döner
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.