Pastırmalı Hindi But Sarma

Pastırmalı Hindi But Sarma
21 Ocak 2021
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Pastırmalı Hindi But Sarma için

Malzemeler

  • 1 hindi kemiksiz but
  • 7~8 dilim pastırma
  • Yarım çay bardağı dilimlenmiş Antep fıstığı
  • 250 gr dilimlenmiş kaşar peyniri
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı mısır
  • Tuz
  • Karabiber

Sosu için

  • 100 ml krema
  • 1.5 su bardağı su
  • 1/3 tablet tavuk bulyon
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
Pastırmalı Hindi But Sarma

Nasıl Yapılır

  1. Hindi budu tezgaha yayın. Üzerine yarım yemek kaşığı tereyağını sürüp tuz ve karabiber serpin.
  2. Pastırma ve kaşar peyniri dilimlerini üzerine yerleştirin. Antep fıstığını ve mısır tanelerini de üzerine serptikten sonra sıkıca sarıp fırın ipi ile bağlayın.
  3. Üzerine kalan tereyağını sürüp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirin.
  4. Sosu için, tereyağı, ayçiçeği yağı ve ezdiğiniz sarımsağı 1 dakika soteleyin. Bir yemek kaşığı un serpip iyice karıştırın.
  5. Üzerine krema ve 1.5 su bardağı suda erittiğiniz tavuk bulyonu ekleyip pişirmeye devam edin.
  6. 2-3 dakika kısık ateşte kaynattıktan sonra ocaktan alın. Dilimlediğiniz hindi budun üzerine sosu gezdirip servis edin.
  7. Hindi but sarmanın içine küp doğranıp kızartılmış patates ve haşlanmış bezelye de ilave edebilirsiniz
  8. Sosunuzu hazırlarken önce 1.5 su bardağı su ilave edin. Koyu kıvamlı olursa azar azar su ilavesi yapabilirsiniz. Limon suyunu az gelirse ilave edebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo