- Pirinci akan soğuk su ile berraklaşana kadar yıkayın. (Bu kısım dakikalarca sürebilir, sakın acele etmeyin. Ne kadar iyi yıkanırsa suşi pilavı o kadar lezzetli ve kıvamlı olacaktır.)
- Yıkadığınız pirinci oda sıcaklığını da göz önünde bulundurarak; yazın 30 dakika, kışın ise 45 dakika soğuk suda bekletin ve suyunu süzün. Suyunu süzdükten sonra 10-15 dakika daha bekletin.
- Pirinç şiştiği için ilk başta kullanılan bardak ölçüsünü geçecektir.
- Kullandığınız ölçüden daha büyük bir bardak veya kase ile tekrar ölçün ve aynı ölçüde suyla birlikte tencereye alarak önce yüksek ateşte, kaynadıktan sonra da kısık ateşte pişirin.
- Suyunu çekip dibi tutmadan altını kapatın ve 10 dakika dinlendirin.
- Sirke, şeker ve tuzu bir kaba alarak karıştırın.
- Islatılmış bir spatula yardımıyla pirinci cam bir kaba aktarın ve sirkeli karışımı üzerine dökerek pirinci ezmeden hafifçe karıştırın.
- Sirkeli karışımı her yana yayın ve bir yelpazeyle pirincinizi soğutun.
Susi Pilavı Tarifinin Püf Noktası Nedir?
- Daha şık ve daha lezzetli bir suşi pilavı için sebze veya baharatlardan yararlanabilirsiniz.
- Haşlama suyuna koyacağınız zerdeçal ile sarı, ıspanak tozuyla yeşil, havuç suyuyla turuncu ya da pancar suyu ile pembe pilav elde edebilirsiniz.
Teşekkür ederiz.