Kartoffelpuffer

Kartoffelpuffer
19 Mart 2024

Kartoffelpuffer, Alman usulü patates mücverdir ve 'reibekuchen' adıyla da bilinir. Patates, soğan ve yumurtadan oluşan bir nevi mücver olan kartoffelpuffer, Alman mutfağının severek tükettiği bir lezzettir. Bu kartoffelpuffer lezzetine hazırsanız, tarifin detayları aşağıda. 

Alternatif lezzetler için fırında sebze mücverotlu mücver ve domates mücver tariflerine göz atabilirsiniz. 

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Kartoffelpuffer için

Malzemeler

  • 450 gr patates
  • 1/2 orta boy soğan
  • 1 çay kaşığı tuz 
  • Karabiber
  • 1 tutam muskat
  • 1 adet büyük yumurta
  • 2/3 su bardağı sıvı yağ, kızartmak için
Kartoffelpuffer

Nasıl Yapılır

  1. Patatesler yıkanır, kabukları soyulur ve rendelenir.
  2. Patatesleri bir bez ya da tülbent içine alarak fazla bütün suyu bir kaba sıkın. 
  3. Kaptaki suyu 15 dakika bekletin, bu sürede patatesin suyundaki nişasta alta çökecektir. Çöktüğünde suyu kenara alarak dibindeki nişastayı ayrı bir kaba alın. 
  4. Rendelenmiş patatesi kaba alın, rendelenmiş soğanı ekleyin, harmanlayın.
  5. Yumurta ve baharatları ekleyerek karıştırın. 
  6. Bir tavaya yağı alarak ısıtın. 
  7. Patatesleri kaşık yardımı ile tavaya alarak pişirin. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo