Fırında Kabaklı Yumurta

Fırında Kabaklı Yumurta
15 Kasım 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Fırında Kabaklı Yumurta için

Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı riviera zeytinyağı
  • 2 küp doğranmış kabak
  • 5 yemek kaşığı krema
  • 2 tutam rendelenmiş muskat
  • 4 yumurta
  • Ayçiçek yağı
  • 2 adaçayı yaprağı
  • Tuz
  • Karabiber
Fırında Kabaklı Yumurta

Nasıl Yapılır

Küçük güveçlerin içine zeytinyağı sürün. Küp doğranmış kabakları zeytinyağında sık sık karıştırarak 3-4 dakika pişirin. 3 yemek kaşığı krema ekleyerek karıştırmaya devam edin. Tuz, karabiber ve muskat ekleyerek 5 dakika daha pişirin. Hazırladığınız kabak karışımını güveçlere paylaştırın. Her güvecin üzerine birer yumurta kırın ve 2 yemek kaşığı kremayı üzerlerine ekleyin. Fırın tepsisine güveçleri yerleştirin. Fırın tepsisine güveçlerin yarısına gelecek şekilde sıcak su ekleyin ve daha önceden 190 derecede ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin. Adaçayı yapraklarını ayçiçek yağında hafif kızartın. Kabaklı yumurtanın üzerine serpip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo