Sandviç ekmeğini ortadan ikiye kesip kızartın.
Ispanakları iri kıyıp zeytinyağında hafif
soteleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp
ocaktan alın.
Yumurtaları yapmak için bir
sos tenceresinde suyu kaynatın sirke katıp
yumurtayı kırın. Yumurtanın akı katılaşana
kadar pişirip kevgir ile sudan çıkartın.
Diğer
yumurta için de aynı işlemi tekrarlayın. Hollandez
sos için, sirke, su ve biber tanelerini
bir tavaya alarak kaynama noktasına getirin.
Ocağı kısıp bir dakika hafifçe kaynatın.
Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Karışımı
başka bir kaba aktarıp içine yumurta sarılarını
ekleyerek çırpın.
Bir sos tenceresinin
yarısına kadar su doldurup kabı üstüne yerleştirin.
Karışım kıvama gelene kadar çırpın.
Eritilmiş tereyağını çırpmaya devam ederek
çok yavaş ekleyin. Limon suyunu ekleyip tuz
ve karabiberle tatlandırın.
Bir servis tabağına
üst üste olacak şekilde sırasıyla kızarmış
sandviç ekmeği, sotelediğiniz kuzu ıspanak,
poşe usulü pişirdiğiniz yumurtayı yerleştirin.
Yumurtanın üzerine hollandez sos gezdirin.
Kırmızı pul biberle tatlandırıp servis yapın.
Teşekkür ederiz.