Kaparili Kanepe

Kaparili Kanepe
15 Eylül 2023
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Kaparili Kanepe için

Malzemeler

  • 12 dilim baget ekmek
  • 10-12 kiraz domates
  • 50 gr parmesan peyniri
  • 2 çorba kaşığı kapari
  • 1'er tutam mercan köşk
  • Nane
  • Biberiye
  • Tuz
  • Karabiber

Kızartmak için:

  • Sıvıyağ
Kaparili Kanepe

Nasıl Yapılır

  1. Fırını ızgara konumuna getirip ısıtın. Ekmek dilimlerini fırın tepsisine alıp her iki tarafını kızartın.
  2. Domatesleri yuvarlak halkalar halinde doğrayıp kızarmış ekmeklerin üzerine yerleştirin. Parmesan peynirini incecik dilimleyin.
  3. Tavada sıvıyağı kızdırıp kaparileri 2- 3 dakika karıştırarak soteleyin.
  4. Tuz, karabiber, mercanköşk, nane ve biberiyeyi ekleyip karıştırın.
  5. Ekmek dilimlerinin üzerine serpiştirin. Parmesan peyniri dilimleriyle süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo