Kara Çuval Helvası

Kara Çuval Helvası
02 Mayıs 2021
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Kara Çuval Helvası için

Malzemeler

  • 1.5 su bardağı un
  • 250 gr margarin
  • 1 çay bardağı pekmez
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çorba kaşığı leblebi tozu
Kara Çuval Helvası

Nasıl Yapılır

  1. Unu geniş bir tavaya alın. Tahta kaşıkla sürekli karıştırarak kısık ateşte unun rengi değişinceye kadar kavurun. Margarini ekleyip una yedirerek kavurmaya devam edin.
  2. Pekmezle suyu karıştırın. Kavrulmakta olan una azar azar ekleyin. Hızlıca karıştırın. Helva kıvamını alınca ateşten alıp ılınmaya bırakın.
  3. Helvadan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp top şeklinde yuvarlayın. Servis tabağına dizip soğumaya bırakın. Üzerine leblebi tozu serpip servis yapın. Afiyet olsun.
  4. Dilerseniz, tahinli un helvası tarifini de deneyebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo