Çam Fıstıklı Nohut Ezme

Çam Fıstıklı Nohut Ezme
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Çam Fıstıklı Nohut Ezme için

Malzemeler

  • 3 su bardağı nohut
  • 3 su bardağı tavuk suyu
  • 1 limonun suyu
  • 1 su bardağı tahin
  • 3~4 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 kahve fincanı çam fıstığı
  • Lavaş
  • Tuz
Çam Fıstıklı Nohut Ezme

Nasıl Yapılır

Nohutları bir gün önceden ıslatın. Tavuk suyu ile haşlayıp yarısını ayırın (bir miktar suyu saklayın). Kalanını ezerek püre haline getirin. Limon suyu, kıyılmış sarımsak ve tahini ekleyip karıştırın. Tuzla tatlandırın. Lavaş ekmeklerini küçük üçgen parçalar şeklinde kesin. Sıcak fırında bekleterek kızarmalarını sağlayın. Büyük bir servis tabağının üzerine tek sıra halinde lavaş parçalarını dizin. Üzerine nohutları haşladığınız sudan hafifçe gezdirin. Nohut ezmesini lavaşların üzerine yayıp nohutları serpin. Zeytinyağını tavada ısıtıp çam fıstıklarını hafifçe kavurun. Toz kırmızı biber ekleyip tavayı ocaktan alın. Çam fıstıklarını nohutların üzerine serpip sıcak servis yapın.


Nohut: En çok yenen bakliyat çeşitlerinin başında gelen nohut, protein, demir, kalsiyum ve fosfor açısından çok zengindir. Nohudu haşlamadan önce bir süre suda bekletirseniz pişerken kolaylıkla yumuşar.

 

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo