Hindistan Cevizi Sütlü Waffle

Hindistan Cevizi Sütlü Waffle
22 Şubat 2023

Hindistan cevizi sütü, glutensiz un ve bal ile hazırlanan waffle, diğer çeşitlere göre daha düşük kalorilidir. Sevdiğiniz meyvelerle süsleyebilirsiniz.

Kolay waffle yapımına göz atmayı unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Hindistan Cevizi Sütlü Waffle için

Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 200 g glütensiz un
  • 100 ml Hindistan cevizi sütü
  • 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 4 yemek kaşığı kabartma tozu
  • Çeyrek çay kaşığı deniz tuzu
  • Yarım çay kaşığı vanilya özütü
Hindistan Cevizi Sütlü Waffle

Nasıl Yapılır

  1. Yumurtaları bir kaba alın ve kabarana kadar çırpın. Daha sonra diğer malzemeleri de ekleyin ve homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın. 
  2. Ardından waffle makinesini ısıtın (Bu adımda zaman kazanmak için tereyağı kullanabilirsiniz).
  3. Daha sonra hazırladığınız karışımın yarım su bardağı kadarını waffle makinesine bırakın ve üzeri altın rengini alana kadar pişirin. 
  4. Servis ederken üzerini meyve ve glütensiz şuruplarla istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. 

* Formsante dergisinden alınmıştır.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo