Havuçlu Dana Eti

Havuçlu Dana Eti
22 Kasım 2023

Bu yemeğin 1 porsiyonu 220 kaloridir.

Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Havuçlu Dana Eti için

Malzemeler

  • 600 gr dana kuşbaşı
  • 3 havuç
  • 1 soğan
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 defne yaprağı
  • 1 su bardağı su
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2-3 dal maydanoz
  • Tuz 
Havuçlu Dana Eti

Nasıl Yapılır

  1. Havuçları temizleyip ince uzun çubuklar halinde doğrayın. Soğanı soyup kıyın. Maydanozu temizleyip yaprak yaprak ayırın.  Eti unlayıp fazlasını silkeleyin.
  2. Yağı tencereye alıp ısıtın. Soğan ve etleri ekleyip soteleyin.
  3. Su, limon suyu ve defneyaprağını ilave edip su kaynayıncaya kadar kapağı kapalı olarak orta ateşte pişirin. 
  4. Ocağı kısın ve etler hafif yumuşayınca havucu ekleyip 10 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp tuzunu ekleyin ve harmanlayın. Maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın. 
Yorumlar
avatar
Mervee2233
YORUM 22 Kasım 2023, 16:12
deneyeceğim

Benzer Tarifler

Lezzet Logo