Erikli Kinoa Salatası

Erikli Kinoa Salatası
28 Ağustos 2024

Kökeni Güney Amerika olan kinoa, dünyada en fazla Peru ve Şili'de yetiştirilir. Türkiye'de ise Antalya ve çevresinde yetiştirilir. Kilo vermeye yardımcı olan bu besin; salata, çorba, köfte ve et yemeklerinde kullanılır. Yüksek miktarda protein içeren besinlerden biridir. Malzemeleriniz hazırsa; glüten içermeyen nefis erikli kinoa salatası nasıl yapılır birlikte görelim.

1 Porsiyon Erikli Kinoa Salatası Kaç Kaloridir?

Erikli kinoa salatasının bir porsiyonu, yaklaşık 50 kaloridir. Sindirimi kolaylaştıran bu tarifi, listenize ekleyebilirsiniz. 

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Erikli Kinoa Salatası için

Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı beyaz kinoa
  • 4 adet kırmızı erik
  • 2 adet küçük boy veya 1 adet büyük boy havuç
  • 1 orta boy soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı balzamik sirke
  • 1/2 çay kaşığı kuru nane
  • Tuz, karabiber
Erikli Kinoa Salatası

Nasıl Yapılır

  1. Tarife başlarken mürdüm eriklerini dörde bölün. Havuçları soyup, parmak kalınlığında kesin.
  2. Soğanları ise elma dilimi şeklinde doğrayın. Bu esnada sarımsakların kabuğunu soyun ve ezin.
  3. Sebze ve meyveleri biraz tuz, karabiber ve zeytinyağı ile karıştırıp bir tepsiye alın ve 200°C ısıtılmış fırında pişirin.
  4. Kinoayı tuzlu suda şişene kadar haşlayın. Fırında yumuşayan sebze ve meyveleri kinoa ile birleştirip son olarak kuru nanesini ve sirkesini de ekleyip karıştırın.
  5. Erikli kinoa salatasını, güveçte levrek ile birlikte tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.
Püf Noktası
  • Haşlama süresini kısaltmak için suyun içerisine tuz ekleyin. 
  • Su ılımaya başladığında kinoaları ekleyin. Böylece kinoalar daha çabuk pişecektir.
  • Zeytinyağı ve sirkeyi salatayı servis edeceğiniz zaman ekleyin.
  • Hazırladığınız salataya mısır ve nar ekşisi de ekleyebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo