Enginarlı Dana Biftek

Enginarlı Dana Biftek
20 Haziran 2023

Ana vatanı Akdeniz ülkeleri olan enginar, en sağlıklı besinler arasındadır. Antioksidan özelliği sayesinde zararlı toksinlerin atılmasını sağlar. Sindirim ve dolaşım sistemini düzenler. Aynı zamanda kan basıncını dengede tutar. Biftek ise yumuşaklığı ve lezzeti ile bilinir. Alternatif olarak zeytinyağlı enginar yemeği ya da pırasa çorbası tariflerine göz atın. Hazırsanız, enginarlı dana biftek nasıl yapılır, pişirme teknikleri nelerdir birlikte görelim.

1 Porsiyon Enginarlı Dana Biftek Kaç Kalori?

  • Enginarlı dana bifteğin bir porsiyonu yaklaşık 200 kaloridir. 
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 5 Kişi Kaydetti
Enginarlı Dana Biftek için

Malzemeler

  • 400 gr dana biftek
  • 3 enginar
  • Yarım limonun suyu
  • 3 çorba kaşığı un
  • 30 gr tereyağı
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 3-4 dal maydanoz
  • Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
Enginarlı Dana Biftek

Nasıl Yapılır

  1. Enginarları temizleyip doğrayın. Bir süre suda bekletin.
  2. Etleri una bulayın. 1 kaşık tereyağını teflon tavada eritip etleri iki tarafı kızartın.
  3. Sıcak suyu ilave edip kapağını kapatın ve kısık ateşte 10 dakika pişirin. Enginarları süzüp ilave edin ve 10 dakika daha pişirin. 
  4. Tuz, karabiber ve pul biberi ekleyin. Maydanozu kıyıp etin üzerine serpiştirin. Sıcak  servis yapın. Afiyet olsun.
Servis Önerisi

Enginarlı dana bifteği, pirinç pilavı ile birlikte servis edebilirsiniz.

Püf Noktası
  • Tarife başlamadan önce enginarların kabuklarını soyun ve limonlu suda bekletin. Bu sayede kararmalarını önleyebilirsiniz.
  • Kullanacağınız dana bifteğin yağlı olmamasına özen gösterin.
  • Su bitmesine rağmen enginarlar çiğ kaldıysa, su takviyesi yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo