Soğan ve sarımsağı rendeleyin. Derin bir kasede soğan, sarımsak, kıyma, tuz ve baharatları yoğurun. Üzerini streç film ile kapatıp buzdolabında 1-2 saat dinlendirin. Hamburger ekmeklerini ikiye ayırın. Ekmeklerin üzerine marul yapraklarını, dilimlediğiniz domatesi ve salatalık turşusunu yerleştirin. Son olarak birer dilim cheddar peyniri yerleştirin. Buzdolabında çıkardığınız köfte harcını tekrar yoğurup hamburger ekmeklerinin büyüklüğünde 4 adet köfte yapın. Ayçiçeği yağını tavada ısıtın. Köftelerin her iki tarafını da kızartın. Ocaktan almaya yakın köftelerin üzerine birer dilim cheddar peyniri yerleştirip tavanın kapağını kapatın. Peynirler erimeye başlayınca ocaktan alın. Hazırladığınız hamburger ekmeklerinin üzerine alıp diğer ekmekle kapatın. İsteğe göre ketçap ve mayonez sıkıp servis yapın.
Teşekkür ederiz.