Barbunya Güveç

Barbunya Güveç
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Barbunya Güveç için

Malzemeler

  • 2 su bardağı barbunya
  • 500 gr kuşbaşı et
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 5 su bardağı su
  • 2 domates
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 3 sivri biber
  • 2 soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
Barbunya Güveç

Nasıl Yapılır

  1. Barbunyayı akşamdan ıslatın. Ertesi gün suyunu değiştirip bir taşım kaynatın ve süzün. 
  2. Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Sivribiberleri temizleyip doğrayın. Soğanları kıyın.
  3. Sıvıyağı güveçte kızdırıp soğanları pembeleştirin. Eti ekleyin, suyunu salıp çekinceye kadar kavurun.
  4. Salçayı 2 kaşık suda ezip doğranmış domatesle birlikte ete ilave edin. Hafif koyulaşıncaya kadar karıştırın.
  5. 5 bardak su, haşlanmış barbunya, tuz, karabiber, kimyon ve sivribiberleri ekleyip orta ateşte kapağı kapalı olarak barbunya ve et yumuşayıncaya kadoar pişirin.
  6. 10 dakika dinlendirip sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Düşük kalorili ve hafifliği ile yemeklere lezzet katan barbunya pilaki tarifini de deneyin.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo