Kaju Fıstıklı Karnabahar Çorbası

Kaju Fıstıklı Karnabahar Çorbası
19 Kasım 2024

Kaju, karnabahar, zeytinyağı ve baharatlarla hazırlanan bu çorba, bol malzemesiyle iftar sofralarında mutlaka yer verilmesi gereken tariflerden biridir.

Farklı bir versiyonu olan körili karnabahar çorbası tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Kaju Fıstıklı Karnabahar Çorbası için

Malzemeler

  • 1 adet karnabahar (Doğranmış)
  • 1/3 su bardağı kaju fıstığı (Çiğ)
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet büyük boy soğan (Yemeklik doğranmış)
  • 4 diş sarımsak (İnce kıyılmış)
  • 4 su bardağı sebze suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/4 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kuru kekik
  • 2 adet iri defne yaprağı
  • 1/4 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1-2 yemek kaşığı un  (Kıvam vermek için)

Üzeri için

  • 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Maydanoz (İnce kıyılmış)
  • Kaju fıstığı (Kavrulmuş)
Kaju Fıstıklı Karnabahar Çorbası

Nasıl Yapılır

  1. Tencereye zeytinyağı ve tereyağını alın. Soğanı ekleyerek karamelize olana kadar soteleyin. Ardından bir miktar su ekleyin ve 2 dakika daha soteleyin. 
  2. Sarımsak ve karnabaharı ilave edip 5 dakika süreyle soteleyin. Tuz ve baharatlarla tatlandırdıktan sonra suyunu ekleyerek kaynamaya bırakın. 
  3. Ocağı kısın ve kapağını kapatın. 20-25 dakika, karnabahar yumuşayana kadar pişirin. İçinden defne yapraklarını çıkarın ve el blenderı yardımıyla pürüzsüz olana kadar çekin.
  4. Çorbanın daha koyu kıvamlı olmasını isterseniz un ve limon suyunu çırpıp çorbanın içine ilave edin ve 2-3 dakika daha pişirin. Üzerine biraz zeytinyağı, kavrulmuş kaju fıstığı ve maydanoz serperek servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo