Hatay Mutfağı
Türkiye'nin en kalabalık 13. şehri olan Hatay, birbirinden lezzetli ve farklı yemekleri ile ön plana çıkmaktadır. Tarih boyunca birçok kültüre ev sahipliği yapan Hatay, 'Medeniyetler Şehri' olarak da bilinir. Özellikle şerbetli tatlıları ve mezeleri ile tanınan Hatay mutfağında yaklaşık 600'e yakın yemek çeşidi bulunmaktadır. UNESCO tarafından Dünya Gastronomi Şehri olarak seçilmiştir. Gaziantep'ten sonra bu ödüle layık görülen ikinci şehrimiz Hatay'dır. Hatay mutfağı, Türk ve Arap mutfağı karışımdan oluşur. Özellikle Lübnan yemeklerinin harmanlanarak özgün bir şekilde sunulmasıyla bilinir. Hatay mutfağı denildiğinde ilk akla gelen yemekler tepsi kebabı, belen tava, firik pilavı, fellah köfte, humus, muhammara ve künefedir. Hatay mutfağının en lezzetli yemeklerine ve farklı tariflere sayfamızdan ulaşabilirsiniz.