- İç harcı için; tencereye zeytinyağı ve eti alıp kavurmaya başlayın. Üzerine soğanı ekleyip kavurmaya devam edin.
- Soğan yumuşayınca diğer tüm baharat ve malzemeleri ilave edip iyice karıştırın. Ocaktan alıp bir kenarda soğumaya bırakın.
- Bulguru rahat yoğuracağınız bir kaba alın, biber salçasını ve kuru fesleğeni de ekleyip ara ara ılık su ilave ederek yoğurmaya başlayın.
- Bulgur özdeşleşmeye başlayınca çiğ eti ekleyin ve az ılık su ilave ederek yoğurmaya devam edin (Çok fazla su katmamaya ve karışımı sulandırmamaya dikkat edin. Yoğurduğunuz bulgur köftesi elinize yapışmayacak).
- Fırını 150 derecede ısıtın. Fırın tepsisini yağlayın. Bulgur köftesini iki eşit parçaya bölün. Bir parçasını tepsiye yayın.
- Hazırladığınız kıymalı içi üzerine döşeyin. Geri kalan bulgur köftesini bir yağlı kağıt üstünde açın ve tepsideki köftenin üzerini kapatacak şekilde kaplayın.
- Kapattığınız bulgur köftesinin üstünü de sıvı yağla yağlayın. Üzeri kızarıncaya kadar pişirip fırından alın. İlk sıcaklığı geçtikten sonra dilimleyerek servis yapın.
Hatay usulü tepsi kebabı tarifini de deneyin.
Teşekkür ederiz.