Sac Oruğu

Sac Oruğu
25 Ağustos 2022
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Sac Oruğu için

Malzemeler

  • 1 kg ince esmer bulgur
  • 500 g çiğ köftelik dana eti
  • 2 yemek kaşığı biber salçası (Tepeleme)
  • 1 yemek kaşığı kuru fesleğen (Habak)
  • Ilık su

Sac oruğu içi için

  • 1 kg kıyma 
  • 5 adet orta boy soğan (İnce, küp doğranmış)
  • 250 g ceviz içi (İnce kıyılmış)
  • 1 demet maydanoz (İnce kıyılmış)
  • Tuz, karabiber, kimyon, kırmızı pul biber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Sac Oruğu

Nasıl Yapılır

  1. İç harcı için; tencereye zeytinyağı ve eti alıp kavurmaya başlayın. Üzerine soğanı ekleyip kavurmaya devam edin.
  2. Soğan yumuşayınca diğer tüm baharat ve malzemeleri ilave edip iyice karıştırın. Ocaktan alıp bir kenarda soğumaya bırakın.
  3. Bulguru rahat yoğuracağınız bir kaba alın, biber salçasını ve kuru fesleğeni de ekleyip ara ara ılık su ilave ederek yoğurmaya başlayın.
  4. Bulgur özdeşleşmeye başlayınca çiğ eti ekleyin ve az ılık su ilave ederek yoğurmaya devam edin (Çok fazla su katmamaya ve karışımı sulandırmamaya dikkat edin. Yoğurduğunuz bulgur köftesi elinize yapışmayacak).
  5. Fırını 150 derecede ısıtın. Fırın tepsisini yağlayın. Bulgur köftesini iki eşit parçaya bölün. Bir parçasını tepsiye yayın.
  6. Hazırladığınız kıymalı içi üzerine döşeyin. Geri kalan bulgur köftesini bir yağlı kağıt üstünde açın ve tepsideki köftenin üzerini kapatacak şekilde kaplayın.
  7. Kapattığınız bulgur köftesinin üstünü de sıvı yağla yağlayın. Üzeri kızarıncaya kadar pişirip fırından alın. İlk sıcaklığı geçtikten sonra dilimleyerek servis yapın.

Hatay usulü tepsi kebabı tarifini de deneyin.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo