Kefta Tajine

Kefta Tajine
22 Şubat 2023

Fas mutfağının özgün yemeklerinden biri olan kefta tajin, ülkemizdeki 'sulu köfte' ile benzerlik gösterir. Köfte için hem dana, hem de kuzu kıyması kullanılır. Hazırlanan köfteler domates sosunda pişirilir. Pişirme işleminin sonlarına doğru kefta tajinin üzerine yumurta kırılır ve pişirilir. Malzemeler hazırsa, Fas usulü kefta tajin tarifine geçebiliriz.

Fas mutfağından chermoulalı balık ve moroccan egg tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Kefta Tajine için

Malzemeler

Köfte için:

  • 500 gram kıyma (dana ve kuzu karışık)
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 adet yeşil biber (ince doğranmış)
  • 5-6 dal kişniş
  • 5-6 dal maydanoz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı tarçın
  • 3 adet yumurta 
  • 2 yemek kaşığı su 

Domates sos için:

  • 5 adet büyük boy domates
  • 3 yemek kaşığı ince doğramış maydanoz
  • 3 yemek kaşığı ince doğranmış kişniş
  • 1 adet defne yaprağı
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 5 diş sarımsak
  • ½  çay kaşığı kırmızı toz biber
  • ½ çay kaşığı karabiber
  • ½ çay kaşığı kimyon
  • ½ çay bardağı ılık su
Kefta Tajine

Nasıl Yapılır

  1. Köftenin bütün malzemeleri bir kaba koyularak yoğurulur. Hazırlanan köfte harcı dolapta dinlendirilir.
  2. Tencereye zeytinyağı koyulur ve ezilmiş sarımsak eklenir peşinden hemen rendelenmiş domatesler eklenir. 
  3. Domatesler kaynamaya başlayınca domates sos için olan kalan malzemeler eklenir. 
  4. Köfte kiraz büyüklüğünde porsiyonlanır. 
  5. Domates sosuna eklenir ve ilave su koyularak kapalı kapakta pişirilir. 
  6. Köftelerin pişme durumuna göre ilave su eklemesi yapılabilir.
  7. Piştikten sonra 4 adet yumurta kırılır. Yumurtaların beyazlarının pişmesi beklenir.
  8. Taze kişniş ve maydanozla servis edilir. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo