Chermoulalı Balık

Chermoulalı Balık
22 Eylül 2023

Chermoula, başta Fas mutfağı olmak üzere Tunus, Libya ve Cezayir mutfağında kullanılan bir turşudur. Genellikle balık yemeklerinde ve deniz ürünlerinde kullanılan chermoulanın ana malzemesi kimyondur. Chermoulalı balık yapımında levrek veya çipura kullanılabilir. Farklı tatlar denemek isteyenler için, chermoulalı balık tarifine geçebiliriz.

Fas köftesi ve tavuk etli tajin tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Chermoulalı Balık için

Malzemeler

Chermoula sos için:

  • ½ su bardağı kişniş yaprağı
  • 1 su bardağı maydanoz
  • 4 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı paprika
  • ½ çay kaşığı öğütülmüş kişniş tohumu
  • Kimyon
  • 2/3 su bardağı zeytinyağı
  • ½ adet limonu suyu

Balık için:

  • 800 gr balık fileto (levrek, çipura vb)
  • Tuz
  • Taze öğütülmüş karabiber
Chermoulalı Balık

Nasıl Yapılır

  1. Kişniş ve maydanoz yaprakları ayıklanır. Blendera koyularak öğütülür. Blender kullanmak istemezseniz bir bıçak yardımıyla küçültebilirsiniz.
  2. Havanda sarımsak ve tuz dövülür. Ardından blenderdan geçirilen otlar yavaş yavaş havana koyularak dövülür. Baharatlar eklenir.
  3. En son limon suyu ve zeytinyağı eklenerek sos hazırlanır.
  4. Balık fileto tuz ve karabiber ile tatlandırılır. Fırın tepsisine koyulur.
  5. Chermoula sos üzerine bir spatula yardımıyla sürülür. Dolapta 15 dakika dinlendirilir.
  6. Fırın 180 derede ısıtılır ve fırın ızgarasının hemen altındaki rafa balıklar koyulur.
  7. 10 dakika kadar pişirilir. Bu süreçte sık sık kontrol edebilirsiniz, balıkların pişme süresi balık türüne ve filetoların kalınlığına göre değişkenlik gösterir.
  8. Pişen balıklar tabağa servis edilir ve fırın tepsisine dağılan balığın suyu balıkların üzerlerine dökülür.
  9. Kalan chermoula sos ve limon ile servis edilir. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo