Yumurta her tarifte kullanılabilen bir besindir. Besin değeri oldukça yüksek olduğu için süper besin olarak da söz edilir. Kahvaltılardan tatlılara, tatlılarda köftelere farklı tarifler içerisinde yer alan yumurta bazen bütün olarak kullanılmaz. Bazen sarısı ve beyazı ayrı olarak kullanılır. Elinizde fazla yumurta beyazı varsa ya da sadece yumurta beyazı tüketiyorsanız sizlere yumurta beyazı ile yapılan tariflerimizi derledik. İşte, yumurta beyazı ile hazırlanan 8 tarif:
Hem yumurta hem de yumurta akı kullanılan acıbadem kurabiyesi klasik bir lezzettir. Çay ve kahvelerinizin yanında tüketebilirsiniz.
Hem şık, hem de hafif bir tatlı olan mandalinalı mini pavlova tarifi ile karşınızdayız. Pavlova, yumurta akı ile hazırlanır. Mevsime göre istediğiniz meyve ile birlikte servis edebilisiniz.
Özellikle Fransa ve İtalya'da oldukça yaygın olan marzipan, temelinde yumurta akı, pudra şekeri ve badem tozundan oluşmaktadır. Sade olarak ya da tatlıların içerisinde kullanılabilir.
Ana malzemeleri yumurta akı ve pudra şekeri olan mereng, Fransızca'da 'baiser' ve 'meringue' olarak bilinir. Türk kahvesi ile hazırlayacağınız merengleri kahve yanında servis edebilirsiniz.
Royal icing, yumurta beyazı ve şekerle yapılan bir sostur. Bu kremamsı doku, kurabiyelerin üzerinde donarak süslemeye yardımcı olur. Renklendirerek kurabiyelerinizi süsleyebilirsiniz.
Hindistan cevizi severlerin favori kurabiyesi kesinlikle cocodur. Çikolata ile birlikte hazırlanan cocoya bayılacaksınız.
Edirne mutfağıyla özdeşleşen kallavi kurabiyesi, antep fıstığı ve safranın birleşiminden oluşur. Çay saatlerinde sunabileceğiniz kallavi kurabiyesinin içinde sadece yumurta beyazı kullanılır.
Renkli bisküvilerle hazırlanan makaron, Fransız tatlısı olarak bilinir. Farklı renkler ve aromalar ile hazırlanan makaronlarda sadece yumurta beyazı kullanılır.
Şunlara da göz atın;