Spruce Eats'in haberine göre Amerikan Temizlik Enstitüsü sözcüsü Jessica Ek, "Bir su şişesinin içi, mikropların veya küfün yayılması için mükemmel nemli ortamdır. Sonunda bu sizi hasta edebilir" diyor.
2017 yılında Treadmill Reviews tarafından yapılan bir çalışmada ise sporcular tarafından kullanılan ve bir haftadır yıkanmayan bir düzine su şişesini incelemiş. Sonuçlar çarpıcı. Çalışma, ortalama bir sporcunun su şişesinin 313.499 CFU'ya (koloni oluşturan bakteri birimleri) sahip olduğunu bulmuş.
Su Şişenizi Ne Sıklıkta Yıkamalısınız?
Habere göre su şişenizi arada bir ya da sadece aklınıza geldikçe yıkamak yeterli değil. Su şişenizi her kullanımdan sonra yıkamalısınız. Gün boyunca kullanıyorsanız ve yeniden dolduruyorsanız, günün sonunda yıkamalısınız.
Su Şişenizi Nasıl Yıkamalısınız?
-İlk olarak, etiketi kontrol edin veya üreticinin sitesine bakın. Birçok yeniden kullanılabilir su şişesi bulaşık makinesinde yıkanabilir.
-Genellikle kapakları üst rafa koymanız gerekir. Ancak mutlaka ürünün kullanım kılavuzuna bakın. Ürünün nasıl temizleneceği konusunda bilgiler bulabilirsiniz.
Eğer su şişenizi elde yıkayacaksanız ve aksi bir uyarı yoksa Spruce Eats şu önerilerde bulunuyor:
-Su şişesini su ve bulaşık detarjanı ile doldurun.
-Kapak veya herhangi bir pipet gibi diğer parçaları deterjanlı su dolu bir kaseye batırın.
-Şişe fırçanız varsa, şişenin içini ve kapaktaki ulaşılması zor tüm noktaları fırçalamak için kullanın.
-Her şeyi iyice durulayın ve kurulayın.
-Tüm nemin dışarı sızmasını sağlamak için ters çevirmek yardımcı olabilir.
-Tekrar birleştirmeden önce tamamen kuru olduğundan emin olun, aksi takdirde küflenebilir.