Yeni lezzet deneyimi tavsiyeleri

Michelin Guide’ın Türkiye’ye gelmesi ile dünya gastronomi sahnesinde isminden daha sık bahsettirmeye başlayan İstanbul, yeni açılan restoranları ile hareketleniyor.
Yeni lezzet deneyimi tavsiyeleri
02 Şubat 2023, 16:57

Her Seferinde Yeni Bir Tabak “Madera”

İspanyolca’da “Bu senin tabiatında var” anlamına gelen Madera’da bunlardan biri.

İlhamını mutfağın ve lezzetin kaynağı olan ateşten ve tabiattan alan Madera, kendine özgü gastronomi ve ağırlama konsepti ile Feriye, dekk gibi markaları bünyesinde bulunduran c-paces yeme-içme grubunun en yeni üyesi.

Maçka Lütfi Kırdar Kongre Merkezi önünde kapılarını açan dekk’in hemen üst kısmında yer alan Madera, lezzet deneyimini boğaz manzarasına nazır yaşatıyor.


Madera


Çok alternatifli ve yaratıcı bir menü sunan Madera, açık ateşte pişen et ağırlıklı yemekleri ve paylaşımlıkları ile yenilikçi bir konsept üzerine kurgulanmış.

Yerel malzeme ve mutfağın global gastronomi teknikleri ve trendleri ile harmanlanarak oluşturulduğu lezzetler açık ateşle buluşup misafirlerin kendilerinin seçtiği zengin eşlikçilerle birlikte kişiye özel ve yaratıcı bir konseptte servis ediliyor.

Madera’da sıcak, soğuk ve fırından olmak üzere üç konsept odağında paylaşımlı tabaklar, otantik ama geleneksel olmayan bir şekilde sunuluyor.

Ana yemekler ise alışılmışın dışında, seçimin tamamen konuklara bırakıldığı eşlikçilerle sunuluyor.

Madera’nın Executive Chef’liğini ise Nihat Doğtürk üstlenmiş.


Madera


80 kişilik mekânın tasarımı ise ünlü İngiliz tasarımcı Lara Tyler’a ait.

Kendi tabağınızı tasarlayarak farklı kombinasyonlar yaratabilmeniz ise Madera’nın ezber bozan tarfi.

Yemek sonuna doğru artan müzik ise lezzetin yanı sıra eğlenceli bir atmosfer de vaad ediyor konuklarına.


radisson


Radisson Blu Bosphorus’da Boğazda Balık Festivali

Ortaköy’deki Radisson Blu Bosphorus Hotel, İstanbul balık sezonunda misafirlerine, Executive Şef Sefa Ceylan ve ekibi tarafından özel olarak hazırlanan Boğazda Balık Festivali menüsüyle lezzetli bir şölen sunuyor.


radisson


Mevsimin en lezzetlilerinden hamsi, levrek ve lüferi kendisine has tarzıyla yorumlayan Şef Sefa Ceylan’ın tüm tabakları alışılmışın çok dışında özenle hazırlıyor.


hamsi kuşu


Festival menüsünde Izgara Misket Limon ve Narlı Roka Yaprakları ile servis edilen Hamsi Tava, Cevizli Kaya Koruğu Salatası ve Fırınlanmış Taze Patates ile lezzetlendirilmiş Hamsi Kuşu, Karışık Dağ Mantarlı Karacadağ Pilavlı ve Rokalı Tabule Salatası ile Fırınlanmış Kaya Levreği, Trüf Aromalı Kereviz Püresi ve Zeytinyağlı Deniz Börülcesi Salatası ile sunulan Izgara Lüfer gibi seçenekler bulunuyor.

15 Aralık’ta başlayan ve Şubat’ın sonuna dek sürmesi planlanan festival menüsünü, farklı tatları keşfetmek isteyen herkese öneririm.


salt


Boğaz’ın yeni incisi “Salt Kuruçeşme”

Şehrin dokusunu Fransız lüksü içinde Boğaziçi’nin ruhuyla buluşturan, dünya mutfağından lezzetler sunan Salt, Kuruçeşme’de kapılarını açtı.

Alaçatı’nın gözde mekânı Limon Köyiçi’nin kurucu ortağı Yasin Becek tarafından açılan mekân kaliteli yemek ve kaliteli müzik mottosuyla kısa sürede şehrin en popüler yeme-içme adreslerinden biri haline geldi.


salt


Misafirlerine Boğaz manzarasında unutulmaz akşamlar yaşatan mekân, göz alıcı dekoru, sıcak ve samimi ortamıyla ünlü isimlerin de ilgi odağı olmuş bile.

Mekanın mutfağı deneyimli şef Eyüp Gül’e, müziği ise DJ Yiğit’e emanet.

Kategoriler
Lezzet Logo