Un helvası, Osmanlı mutfağından günümüze kadar gelen helva tariflerinden biridir. Ana malzemeleri un, tereyağı ve şeker olan bu helva, özellikle bayram ve kandil gibi özel günlerde yapılan bir Türk tatlısıdır. Hafifliğiyle çok sevilen bu helva lezzetinin yanı sıra içerdiği anlam bakımından da değerlidir. Paylaşma, yardımlaşma ve bereketi sembolize eden un helvası, çam fıstığı, badem gibi kuruyemişlerle zenginleştirilir. İşte, mutlaka denemeniz gereken 8 un helvası tarifi:
Listemize, klasik un helvası tarifiyle başlıyoruz. Yalnızca 5 malzemeden oluşan un helvasını, videolu ve resimli anlatımıyla kolayca hazırlayabilirsiniz.
Pekmez ve ceviz ile zenginleştirilen un helvasını, küçük porsiyonlar halinde sunabilirsiniz. Üzerini ceviz parçalarıyla süslemeyi unutmayın.
Çikolataya doyamayanlar için de nefis bir tarifimiz var. Bitter çikolata ile hazırlanan un helvasını, bademle süsleyebilirsiniz. Dilerseniz, sütlü çikolata da kullanabilirsiniz.
Çam fıstığı, süt ve un ile hazırlanan bu helva, hem görünümü, hem de lezzetiyle herkesi kendine hayran bırakır. Fıstıklı un helvasını, 30-35 dakika içinde hazırlayabilirsiniz.
Pekmez ve tahin ile zenginleştirilen bu helvanın yapımında, şeker kullanılmaz. Üzeri hindistan cevizi ve taze nane yapraklarıyla süslenip servis edilir.
Kakao, fındık ve antep fıstığıyla zenginleştirilen un helvası, kek gibi kare şeklinde dilimlenerek servis edilir. Soğuması için en az 10 dakika dinlendirmek gerekir.
Süt, ceviz ve un ile hazırlanan bu helvanın diğerlerinden farkı, yapımında beyaz un yerine mısır unu kullanılmasıdır. Mevsim meyveleri ile birlikte servis edebilirsiniz.
Okurumuzdan gelen bu tarif, irmik ve un ile hazırlanır. Benmari usulü eritilen çikolata, un helvasının üzerine döküldükten sonra, antep fıstığı ile süslenerek servis edilir.
Şunlara da göz atın;