Lezzetli yemekleri ve şık sunumlarıyla ünlü Trattoria La Scarpetta’nın mutfağından aldığımız tarifleri denemeye ne dersiniz? 2014 yılından beri misafirlerini büyük bir özenle ağırlayan bu şık restorana mutlaka uğramanızı öneririz. Restoranın sahibi Cem Orkut, menülerini damak tadına çok güvendiği birkaç arkadaşıyla birlikte hazırlamış. Bu mekanda klasik İtalyan lezzetlerini de bulabilirsiniz, farklı lezzetler de. Mesela Pizza la Scarpetta kendi tarifleri ve misafirler tarafından çok seviliyor.
Trattoria La Scarpetta’nın şefi Ömer Büber’den aldığımız lezzetli tarifleri denemeye hazırsanız sizi mutfağa alalım...
Malzemeler;
Yapılışı: Hamur için malzemeler karıştırılır ve 230 gr’lık bezeler haline getirilir. Beze hamurlar 24 saat dolapta dinlendirilir. Domates sos için bütün malzemeler blender ile çekilir. Dinlendirilmiş hamurlar açılır, sos sürülür, rendelenmiş peynir koyulur ve fırına atılır. Kenarları pişmiş pizza fırından alınır ve üzerine ince kesilmiş (carpaccio) bonfile koyulur, trüf mantarı ve trüf yağı eklenerek 8 dilime kesilir, her dilimin üzerine Stracciatella peyniri eklenerek servis edilir.
Malzemeler;
Yapılışı: Hamur için malzemeler karıştırılır ve 230 gr’lık bezeler haline getirilir. Beze hamurlar 24 saat dolapta dinlendirilir. Domates sos için bütün malzemeler blender ile çekilir. Dinlendirilmiş hamurlar açılır, sos sürülür, rendelenmiş peynir koyulur, chery domates eklenerek fırına atılır. Kenarları pişmiş pizza fırından alınır ve üzerine fesleğen eklenerek 8 dilime kesilir, her dilimin üzerine Stracciatella peyniri eklenerek servis edilir.
Malzemeler;
Yapılışı: Kiraz domatesler fesleğen ve zeytinyağı ile tatlandırılır. Patlıcanlar közlenerek temizlenir ve zeytinyağı ile çekilerek püre haline getirilir, tuz ve karabiber ile tatlandırılır. Kırmızı soğan ince kesilerek turşu yapılır. Balsamik ile yapay havyar topları yapılır. Bütün malzemeler tabakta birleştirilerek servis edilir.
Malzemeler;
Yapılışı: Ossobuco’ların her iki tarafı da una bulanarak kızgın tavada yağ ile izlenir. Tencerede soğan, sarımsak, havuç ve kereviz sap sotelenir. Domates salçası (1 kaşık) eklenir. İzlenmiş dana incik eklenir ve üzerini geçecek kadar su ilave edilir. Kısık ateşte 4-5 saat pişirialir. Soğan ve sarımsak hafif yağda sotelenir, risotto pirinçler eklenerek kavrulmaya devam edilir. Su eklenerek pişirilir. Pirinçler dişe gelmeye başlayınca tereyağı ve parmesan ile bağlanır. Ossobuco’nun kalan suyuna tereyağı ve trüf püresi eklenerek kıvam aldırılır. Risotto ve incik tabakta servis edilir.
Malzemeler;
Yapılışı: Zeytinyağlı tavada bonfile sotelenir, mantar eklenerek sotelenmeye devam edilir. Krema eklenir ve çektirilir. Trüf yağı ve maydanoz eklenir, tuz-karabiber ile tatlandırılır. Haşlanmış makarna eklenir ve tereyağı, parmesan ile bağlanarak servis edilir.
Malzemeler;
Yapılışı: Hamur için patatesler haşlanır ve rendelenir. Diğer malzemeler eklenerek hamur elde edilir. Dolapta 4 saat dinlendirilir ve yuvarlanarak kesilip şekil verilir. Tavada pancettalar sotelenir, krema eklenir, gorgonzola ve karamelize soğan eklenerek çektirilir. Haşlanmış niyokkiler sosa eklenir. Parmesan peyniri ile bağlanarak servis edilir.
Malzemeler;
Yapılışı: İnce milföy hamuru aralarına tereyağı sürülerek 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir. 1 yumurta sarısı, 50 ml süt, 20 gr nişasta, 10 gr şeker benmari usulü çırpılarak pastacı kreması elde edilir. Hamurların aralarına pastacı kreması sürülür ve çilek eklenir, 3 katlı olarak hazırlanan tatlının üzerine karamel sos ve pudra şekeri dökülerek servi edilir.
Not: Tarif ölçüleri 1 kişiliktir.
Şunlara da göz atın;