Taze Makarna Hamurunun Kurumasını Nasıl Önlersiniz?

Evde kendiniz makarna yapmak istiyorsanız makarna hamurunuzu fazla kurutmamanız gerekir. Makarna hamuru kurumadan nasıl nemli tutabilirsiniz. İşte, taze makarna hamurunun kurumasını nasıl önlersiniz:
Taze Makarna Hamurunun Kurumasını Nasıl Önlersiniz?
03 Kasım 2023, 14:25

Ev yapımı makarnayı sıfırdan üretmenin tatmini kadar güzel bir şey yok. Ellerinizin altındaki yumuşak, esnek hamur hissi, mutfağınızda lezzetli makarna yapacağınız anlamına gelir. Ancak her makarna meraklısının bildiği gibi, taze makarna hamurunuzun şekillendirme ve kesme işlemi sırasında kurumasını önlemek biraz zor olabilir. Neyse ki makarna hamurunuzu tamamen taze tutacak bir ipucumuz var.

Taze makarna hamurunuzun kurumasını önlemenin en basit yolu her seferinde hamurun bir kısmını kullanmaktır. Tek seferde hamuru açmak ve kesmek mantıklı gelse de hamurun tamamını açmak hamurun kurumasına sebep olur. Hamurun bir kısmı ile çalışırken diğer kısmının kurumaması için taze makarna hamurunun üzerini bir bezle ya da streç filmle kaplayın.

makarna hamuru

Taze makarna hamurunu yumuşak ve esnek tutmak için makarna hamurunu yönetilebilir porsiyonlara bölerek başlayın. Örneğin, fettuccine veya tagliatelle yapıyorsanız, hamurun dörtte biri ile aynı anda çalışmayı düşünün. Çalışmayı düşündüğünüz kısmı alın ve geri kalanını streç filmle sıkıca sarın veya hava geçirmez bir kaba koyun. Bu adım, kullanılmayan hamurun havaya maruz kalmasını önlemek için çok önemlidir.

Hamurun bir kısmını şekillendirdikten sonra bir sonrakine geçin ve sarılı hamuru kullanmaya hazır olana kadar rahatsız etmeyin. Bu işlem her hamur parçasının taze ve esnek kalmasını sağlar. Her bölümle çalışma arasında birkaç bölüm veya çok fazla zaman olacağını biliyorsanız, hamurun bölümlerini ayrı ayrı bile sarabilirsiniz.

Bu yönteme bağlı kalarak makarna yapımının hem daha kolay yönetilebilir hale geldiğini hem de tutarlı sonuçlar verdiğini göreceksiniz. Kuru makarna olmaması için aşırı acele hareket etmenize gerek yoktur.

Şunlara da göz atın;

  1. Pişmiş makarna nasııl daha uzun süre saklanır?
  2. Makarna tarifleri
  3. Makarna hamuruna tuz eklenmeli mi?
  4. Makarna haşlarken zamanlama neden önemlidir?
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo