Günlük hayatta en çok tükettiğimiz besinlerden biridir süt. Sağlık açısından birçok faydası bulunan süt, özellikle sütçülerden alınıyorsa mutlaka kaynatılmalıdır. Ancak kaynatma işlemine geçmeden önce tülbent ile süzülmeli, çelik tencerede bir kez su ile çalkalanmalıdır. Böylece dibinin tutması önlenir. Uzun ömürlü ve pastörize sütler kaynatılmadan tüketilse de, çiğ süt bu işlemlerden mutlaka geçer. Sütünüzü yoğurda çevirmek için kaynatacaksanız ve her ihtimale karşı önleminizi almak istiyorsanız, kolayca uygulayabileceğiniz 3 farklı yöntemi sizlerle paylaşacağız.
En çok kullanılan yöntemdir. Sadece süt kaynatırken değil, taşma tehlikesi olan tüm yemeklerde kullanılabilir. Tencerenin ağız kısmına yatay bir şekilde yerleştirilen tahta kaşık, büyük fokurtuları ve taşmayı önler. Ancak bu işlem, taşmayı yalnızca bir süreliğine engeller.
Tencereye sütü ekledikten sonra ortasına ısıya dayanıklı porselen veya cam bir bardak koymak koymak, taşmayı bir süreliğine önler. Ayrıca ses çıkararak sütünüzün taşmak üzere olduğunu da haber verir. Bardak yerine süt taşırmaz taşları da konulabilir.
Tencereye sütü koyduktan sonra ağız kısmına tereyağı sürün. Tereyağı, süt taneciklerinin kendinden daha yoğun bir maddeyle karşılaşmasını sağlar ve bir süreliğine taşmasını önler.
Şunlara da göz atın;