Masterchef Türkiye yarışmasıyla ekranların en sevilen şeflerinden biri olan Somer Sivrioğlu, yüksek lisans için gittiği Sidney'de yaşamaya karar verdikten sonra, 2007 yılında Avustralya'da Efendy restoranı açmıştı. Türk lezzetlerini yurt dışında tanışan Somer Şef, geçtiğimiz yıllarda bu lezzetleri İstanbul'a taşımaya karar verdi ve Beşiktaş'ta Efendy İstanbul şubesini açtı. Biz de, Efendy restoranın özel tatlarını, kokteyllerini, mekan tasarımını ve ekibini mercek altına altık.
İlhamını Anadolu mutfağından alan bu restoranda, tamamen yerel ürünler kullanılıyor. Geleneksel tarifler, modern dokunuşlarla daha lezzetli bir halde sunuluyor. Yemekler, mangal, çömlek, seramik, fırında güveç gibi Anadolu'nun en kadim pişirme yöntemleriyle hazırlanıyor.
Yemeklerin bu kadar lezzetli olmasının altında yatan sır ise, ülkemizin topraklarında yetişen taze, mevsimsel ve kaliteli malzemelerin kullanılması. Ana yemeklerde Ali Nazik, ördek pastilla, kalamar ve vişne kebabı gibi lezzetler bulunurken, humus, tarama, isli et gibi soğuk mezeler ve kadayıflı karides, cartlak kebabı, midye tava gibi sıcak mezeler yemeklere eşlik ediyor. Üstelik ne yiyeceğine karar veremeyenler için, 'Bize Bırak Menüsü' gibi bir seçenek de bulunuyor.
Anadolu lezzetlerinden esinlenerek hazırlanan kokteyller bölümünde önerilerimiz ise; Dağlar kızı, Mona roza ve Pancaldi..
Efendy İstanbul, çok geniş ve ferah bir alana kurulmuş bir restoran. Bu yüzden içeri girdiğiniz ilk andan itibaren, ferahlığı her yönüyle hissedebiliyorsunuz. Cam tavanları, mandalina ağaçları ve tavandan sarkan bitkiler, mekanın ambiyansını bir adım öteye taşımış diyebiliriz. Üstelik mandalina ağaçlarının içeri yaydığı hoş koku da, iştahınızı daha çok açıyor.
Masalar arasında bırakılan boşluklar sayesinde, tıklım tıklım bir ortamda yemek yemeye çalışma hissini hiçbir şekilde hissetmiyorsunuz. Ayrıca dekorasyonda sade, şık ve modern ürünler kullanılmış.
Efendy İstanbul'un Executive şefi ve kurucu ortağı Somer Sivrioğlu'nu hepimiz tanıyoruz elbette. Diğer kurucu ortak ise, 2007 yılından beri Somer Şef'le çalışan Berk Cemail. Bunun dışında yemek bölümünde Şef Emir Kaan ve Şef Timur Mavibulut'ta gelen misafirler için lezzetli yemekler hazırlıyor. Şarap menüsünü oluşturan Sommelier Bülent Bilal Ay ise, yemek deneyimini özel kılacak eşleşmeleri misafirlerin beğenisine sunuyor. Yukarıda önerdiğimiz kokteyller ise, bar müdürü Yiğitcan Akelmas'ın imza kokteylleri menüsünden oluşuyor. Restoran müdürü Kemal Aydın, gelen misafirlerin en iyi şekilde ağırlanmasını sağlıyor. Efendy İstanbul'un ekibinde, geçen seneden tanıdığımız bir isim daha var: Mustafa Ozan. Geçtiğimiz sene Masterchef'e katılan ve başarılı bir şekilde ilerlemesine rağmen erkenden elenen Mustafa Ozan'da Somer Şef'le birlikte çalışmaya devam etmiş ve Efendy İstanbul'un ekip arkadaşları arasında yer alıyor.
Efendy İstanbul'a gitmek isteyenler için;
Adres: Levent, Nispetiye Cd No:13, 34330 Beşiktaş/İstanbul
Tel: 0530 289 80 39
Şunlara da göz atın;