Türk mutfağında önemli bir yere sahip olan et yemekleri, hem sıcak, hem de soğuk bir şekilde servis edilebilir. Fırın ve tencerede pişirilen etler genellikle sıcak servis edilirken, çiğ veya az pişmiş etler soğuk bir şekilde tüketilir. Özellikle farklı sebzelerle hazırlanan et yemeklerinin yeri bir başkadır. Peki, soğuk et yemekleri nelerdir? İşte, soğuk bir şekilde yiyebileceğiniz 8 nefis et yemeği:
Fransız mutfağına özgü bir yemek olan steak tartar, çiğ bir şekilde servis edilir. Genellikle ara sıcak ve başlangıç menülerinde sunulur. Kızarmış ekmek ile birlikte servis edilir.
İtalyan mutfağının meşhur yemekleri arasında yer alan carpaccio, dana bonfile eti ile hazırlanır. Yapımında çiğ et kullanılan dana carpaccio, meze veya atıştırmalık olarak sunulur.
Vitamin bakımından zengin olan koyun beyni, genelde salataların içerisinde kullanılır. Haşlanan et soğuduktan sonra patatesli salata yapımında kullanılır.
Ana vatanı İtalya olan bresaola, hava ile kurutulmuş ve tuzlanmış sığır etine denir. Amerika'da brashol ismiyle de bilinir. Genellikle salata, sandviç, ve kahvaltı tabaklarının yanında servis edilir.
Kurutulmuş sığır eti ile hazırlanan yeşil salata, haşlanmış buğday, portakal kabuğu ve vinegret ile birlikte hazırlanır. Yaklaşık 20 dakikada hazırlanan salata, yemeklerin yanında sunulur.
Fransız mutfağına özgü bir yemek olan robospierre, İtalyan mutfağında da tüketilir. İnce dilimlenmiş bonfile eti ve yuvarlak bagelden yapılır. Soğuk bir şekilde servis edilir.
Izgarada pişirilen tavuk eti, ufak dilimler haline ayrılır. Sandviç ekmeğine naneli yoğurt sürüldükten sonra tavuk dilimleri de eklenir. Genellikle öğle yemeklerinde sunulur.
Tavada kısa sürede pişirilen dana bonfile, susamlı haşlanmış ıspanak ile birlikte sunulur. Özellikle davet sofralarında ikramlık olarak servis edilebilir.
Şunlara da göz atın;