Simit, Türk yemek kültürünün modası hiç geçmeyen bir parçasıdır. Türkiye Kültür Portalı'nda simidin tarihçesi için şu bilgiler verilir: "...Geçmişi 16. yüzyıla kadar dayanan İstanbul kaynaklı bir yiyecek olarak düşünülmesine rağmen Evliya Çelebi, 17. yüzyılda yazdığı seyahatnamesinde Balkan coğrafyasında da simidin varlığından bahsetmekte ve orada simide, gevrek denildiğini anlatmaktadır. Ülkemizde yaygın olarak tüketilen ve "simit" olarak adlandırılan bu bol susamlı halka şeklindeki hamurişine İzmirliler de gevrek derler. İzmir gevreği ile İstanbul simidi arasındaki fark pekmezleme denilen işlemin farklı uygulanmasından kaynaklanmaktadır. İstanbul’da pekmezleme işlemi ön pişirme olmadan soğuk olarak yapılır. İzmir gevreği ise, hamura halka şekli verildikten sonra kaynayan pekmez dolu kazanlarda ön pişirme yapılıp sonra susama bulanarak fırına verilir..."
Peki simit çayla mı daha iyi gider ayranla mı? Bu soruyu Lezzet.com.tr okurlarına Lezzet'ın Instagram sayfasından sorduk... Anket devam ediyor, şu an için simit çay önde gidiyor.
Peki, Mehmet Yaşin'in tercihi ne?
Yaşin, simitle çay diyenlerden. Ve şu yorumu yapıyor: Simit ve çayı tercih ediyorum çünkü bu simgesel bir görüntüdür. Benim tercihim simit ve demli bir çay!"