Şeftali, tüylü kabuklu, turuncu renkli yenilebilir sulu meyvedir. Sert bir çekirdeğe sahip olan bu meyve, karaciğer hareketlerini düzenlemeye yardımcı olur. İdrar söktürücü bir etkisi vardır. Kalp dostudur ve cildi tazeler. Sade olarak tüketildiği gibi tariflerin içerisinde de tüketilebilir. Genellikle tatlı tariflerinde kullanılan şeftalileri bir de tuzlu tarifler içinde deneyin. İşte, şeftali ile hazırlanan lezzetli 5 tuzlu tarif:
Akdeniz yeşillikleri ile hazırlanan salatanızı şeftali ile lezzetlendirebilirsiniz. Bonfile ile bu salataya inanılmaz bir protein katabilirsiniz.
Doyurucu bir salata hazırlamaya ne dersiniz? Börülce, Akdeniz yeşillikleri, karadut ve şeftali ile hzırlanan bu salata tek öğün olarak tüketilebilir ya da ızgara etlerinizin yanında servis edilebilir.
Asya mutfağından bir lezzet hazırlamaya ne dersiniz? Şeftali ile hazırlanan dip sos satay tavuğa çok yakışacak.
Hem ana yemek, hem de meze olarak tüketilen karides, yüksek oranda protein içerir. Şeftaliliğin tatlılığı ve acının uyumuna karidesle birlikte bayılacaksınız.
Izgara hellim ve ızgara şeftali ile hazırlanan bu lezzete bayılacaksınız. Roka ile hazırlanan bu salata dengeli ve lezzetli bir salata olarak yemeklerin yanında servis edilebilir ya da sade olarak tüketilebilir.
Şunlara da göz atın;