Avustralyalı bir şef, kıyma etini evde pişirmenin 'doğru' yolunu açıkladı. Brisbane'den Şef Mel Alafaci, eti yağsız tavaya koymak ve karıştırmak için asla tahta kaşık kullanmamak da dahil olmak üzere, kıyma pişirmeyle ilgili yedi endüstri ipucunu paylaştı. Mel ayrıca daha az sıvı ve katı yağ içerdiğinden düşük dereceli kıymaya kıyasla her zaman birinci sınıf kıyma kullanılmasını önerdi.
İlk olarak Mel, tencerenin 'hemen tüttürmek üzere' olduğundan emin olduktan sonra kıyma etini eklediğini söyledi. Ardından, lezzeti geliştirmek ve tahta kaşık yerine plastik bir çırpma teli tercih etmek için karıştırmadan önce etin hafifçe kahverengileştiğinden emin olun. Mel, "En sevdiğim kıyma "kabartması", süpermarketten aldığınız ve sadece dört döngüye sahip olan ucuz plastik kaplı çırpma tellerinden biridir, dedi. 'Bunlardan birine sahip değilseniz, kıymayı parçalamak için güçlü bir plastik kaşık veya yumurta çevirme kullanın.' Eti önce kendi kendine kızartarak daha az baharat ve sos gerekli olacaktır.
Şunlara da göz atın;