'Genellikle yanlış pişiriliyor' diyen şef kıyma yapmanın 7 püf noktasını anlattı

Avustralyalı Şef Mel Alafaci, kıymanın şimdiye kadar genellikle yanlış pişirildiğini söyledi ve kıyma yapmanın 7 önemli püf noktasını açıkladı. İşte, kıyma pişirmenin püf noktaları:
'Genellikle yanlış pişiriliyor' diyen şef kıyma yapmanın 7 püf noktasını anlattı
01 Aralık 2023, 12:03

Avustralyalı bir şef, kıyma etini evde pişirmenin 'doğru' yolunu açıkladı. Brisbane'den Şef Mel Alafaci, eti yağsız tavaya koymak ve karıştırmak için asla tahta kaşık kullanmamak da dahil olmak üzere, kıyma pişirmeyle ilgili yedi endüstri ipucunu paylaştı. Mel ayrıca daha az sıvı ve katı yağ içerdiğinden düşük dereceli kıymaya kıyasla her zaman birinci sınıf kıyma kullanılmasını önerdi.

kıyma

Kıyma Nasıl Düzgün Pişirilir?

  1. Kıymayı önce yağsız koyun.
  2. Tavanızın sıcak olduğundan ve kıymanın tavaya çarptığında cızırdadığından emin olun.
  3.  Kıymayı baştan karıştırmayın. Tavaya koymadan önce ilk katmanı kahverengi ve kokulu hale getirin
  4. Doğru yaparsanız rosto gibi kokar.
  5. Karıştırmak için tahta kaşık yerine çırpma teli de kullanılmalıdır.
  6. Eti kızartarak lezzetli hale getirmek için çeşitli soslar kullanmanıza gerek kalmayacak.
  7. Kıyma ile yaratıcı olun ve baharatları değiştirin, böylece lezzeti değiştirin

kıyma

İlk olarak Mel, tencerenin 'hemen tüttürmek üzere' olduğundan emin olduktan sonra kıyma etini eklediğini söyledi. Ardından, lezzeti geliştirmek ve tahta kaşık yerine plastik bir çırpma teli tercih etmek için karıştırmadan önce etin hafifçe kahverengileştiğinden emin olun.  Mel, "En sevdiğim kıyma "kabartması", süpermarketten aldığınız ve sadece dört döngüye sahip olan ucuz plastik kaplı çırpma tellerinden biridir, dedi. 'Bunlardan birine sahip değilseniz, kıymayı parçalamak için güçlü bir plastik kaşık veya yumurta çevirme kullanın.' Eti önce kendi kendine kızartarak daha az baharat ve sos gerekli olacaktır.


Şunlara da göz atın;

  1. Kıymalı yemekler
  2. Bozuk kıyma nasıl anlaşılır?
  3. Dondurulmuş kıyma nasıl çözdürülür?
  4. Patlıcanlı kıymalı yemekler
  5. Kıymalı börek tarifleri
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo