Galata Kulesi’nin hemen yanı başında Tutsak Sokak’ta misafirlerini ağırlamak için bekleyen restoranın menüsünde, çeşitli dolgu ve şekillerde makarnalar, ferahlatıcı başlangıçlar ve kendine has lezzette pizzalar yer alıyor.
Şef David Shipman, tasarladığı menünün uygulayıcısı olan mutfak takımını, tamamı gastronomi mezunu olan kendi yetiştirdiği öğrencilerinden kurmuş.
Pera’nın tarihi bölgesinde, tam da buranın ruhuna uygun olarak tasarlanan Restoranda bulunan taş duvarlar ve yüksek tavan tarihin ve modernin birbirine karıştığı bir hava yaratıyor.
Duvarları süsleyen eserler ve tablolar, oturma grupları ve aydınlatma çok Avrupai bir algı yaratıyor.
Oldukça kalabalık bir basın grubu olarak deneyimledik mekanı.
Sonra baktım ki bizden sonrada hemen her akşam bir evente ev sahipliği yapar oldu Scarlatta.
Daha çok yeni hizmete başlayan Scarlatta Pazartesi-Cumartesi günleri 12:00-00:00 saatleri arasında misafirlerini ağırlamaya devam ediyor.
Tatlı seçenekleriyle birlikte çeşitli dondurma seçenekleri de menüde mevcut.
Ekmeğinden sosuna servis edilen tüm ürünler restoranın şefleri tarafından hazırlanıyor.
Mekanın İtalyan köftesi, jumbo karidesi ve limonlu tartı denemeye değer.
Atatürk Kültür Merkezi’nde sanat dolu bir Divan
Divan Brasserie Fuaye, Divan mirasının ilham verici ve çağdaş bir yorumla harmanlandığı; Atatürk Kültür Merkezi’nde hayat buldu.
Özel menüsü, yenilikçi sunumları, modern mimarisi, fark yaratan ambiyansı ve dikkat çekici detaylarıyla İstanbul’un en önemli kültür ve sanat merkezinde çok ayrıcalıklı bir mekan olmuş Divan..
Divan Brasserie Fuaye, İstanbul’un en ikonik binası olan AKM’nin sunduğu kültür-sanat etkinliklerini ve iyi yemek ayrıcalığını bir arada yaşamak isteyenlerin buluşma noktası resmen.
Divan mirasının, ilham verici ve modern bir yorumla harmanlandığı Divan Brasserie Fuaye’de; sanat, tasarım, mimarlık, moda, gastronomi gibi disiplinlerden önde gelen isimlere, koleksiyonerlee, küratörlere ve sanatçılara rastlamak gayet doğal bir olay.
Mekan artizan kokteylleri, müzik ve sanat enstalasyonları, canlı müzik etkinliklerinin yanı sıra eşsiz manzaralı terası ile misafirlerini fuayede buluşturuyor.
Yepyeni Divan konseptiyle misafirlerini, AKM’nin bir parçası olarak karşılayan Divan Brasserie Fuaye’nin menüsü oldukça zengin.
Uzun yıllardır Divan Grubu’nda görev alan Corporate Executive Şefimiz Giancarlo Gottardo yönetiminde muazzam bir mönü sizleri bekliyor.
Şefin özellikle Siyah Mürekkepli Tagliolini, Kürlenmiş Somon, Fırınlanmış Ahtapot gibi tabakları çok popüler.
Ayrıca Tuna Tataki, Power Salata ve tamamı Fuaye’de üretilen makarnalar da Divan müdavimlerinin gözdesi.