Limon suyu veya limon tuzu eklemek, şeker oranını dengeli tutmak ve reçeli aşırı kaynatmamak gibi basit ama etkili yöntemlerle şekerlenmenin önüne geçebilirsiniz. Ayrıca, temiz ve kuru kavanozlar kullanarak ve reçeli oda sıcaklığında yavaşça soğutarak uzun süre tazeliğini korumasını sağlayabilirsiniz. İşte reçellerin şekerlenmesini önlemek için 5 püf noktası!
Şekerin kristalleşmesini önlemek için pişirme sırasında limon suyu veya limon tuzu ekleyin.
Çok fazla şeker kullanmak kristalleşmeye neden olabilir. Meyve-şeker oranını dengeli tutun.
Aşırı kaynatma, suyun fazla buharlaşmasına ve şekerin yoğunlaşarak kristalleşmesine yol açabilir.
Nem, reçelin şekerlenmesine sebep olabilir. Kavanozları tamamen kuru ve temiz kullanın.
Reçeli sıcakken kavanozlara koyup kapağını kapatın, ancak hızla soğutmamaya dikkat edin. Oda sıcaklığında yavaşça soğumasına izin verin.
Şunlara da göz atın: