İtalyan mutfağından tüm dünyaya açılan ve vazgeçilmeyen bir lezzet haline gelen pizza, farklı kültürlerde değişimlere uğrasa da favori yemekler arasındaki yerini hiç kaybetmedi. Lezzetli hamur üzerine eklenen malzemeler ile yeni tatlar elde edildiği için günün her saatinde tercih edilebilir. En klasik pizzalardan biri olan Margherita pizza, dengesi ve sadeliği ile tanımlanır. Bu lezzetli pizzaya bir de taze otlar eklenirse sonuç inanılmaz lezzetli olur.
Sadece Margherita değil, her pizzaya taze otlar eklenebilir. Fesleğen, kekik, frenk soğanı ve maydanoz gibi taze otları pizzaya üst malzeme olarak eklemek söz konusu olduğunda, en iyi sonuçları elde etmek istiyorsanız uyulması gereken önemli bir zamanlama vardır.
Taze otlar hassastır ve bu nedenle onlara nazikçe davranılmalıdır. Bir fırının 200 derecelik kavurucu sıcaklığına hassas otlar dayanmaz. Aynı zamanda pişen ve yumuşayan taze otlar aromatik tatlarını yitirirler. Sıcaktan yumuşarlar. Bu sebeple fırından çıkardıktan hemen sonra değil, ilk sıcaklığı gittikten sonra taze otları ekleyebilirsiniz.
Servis yapmadan hemen önce dilimleyip servis ettikten hemen önce veya sonra taze otlarınızı ekleyin. Bu sadece bitkisel bir lezzet eklemek için harika bir zaman değil, aynı zamanda fırında solabilecek veya canlı lezzetini kaybedebilecek diğer taze malzemeleri de eklemek için harika bir zamandır. Bir avuç roka, biraz dilimlenmiş taze domates, zeytinyağı, balzamik veya sıcak bal, ve bir rendelenmiş taze parmesan bu aşamada eklenebilir.
Şunlara da göz atın;