Pirinç pilavı, Türk mutfağının en sevilen pilavlarından biridir. Hem kolay bir şekilde hazırlanması, hem de doyurucu olması, pirinç pilavının hemen her yemeğin yanında tercih edilmesini sağlar. Yalnızca pirinç, su ve şehriyeden hazırlanan bu pilav, isteğe göre bulyon veya et suyuyla aromatik bir şekilde hazırlanabilir. Ortalama 20 dakika içinde hazırlanan pirinç pilavı, 10 dakika demlenmeye bırakılır ve ardından servis edilir. Daha öncede söylediğimiz gibi, pirinç pilavı hemen her yemeğin yanına yakışsa da, muhteşem uyumuyla sofraları ziyafete çevirecek bazı tarifler var. İşte, pirinç pilavının yanına çok yakışan 15 tarif:
Tane tane pirinç pilavı tarifine göz atmayı unutmayın.
Pirinç pilavı denildiğinde ilk akla gelen lezzet, elbette kuru fasulye.. Yanına bir de cacık yapıldığı zaman, tadından yenmez bu üçlünün. Kuru fasulyeyi, etli veya pastırmalı olarak hazırlayabilirsiniz.
Sulu yemeklerden biri olan nohut, pilavla bir araya geldiğinde en sevilen sokak lezzetini oluşturur. Pilavı tabağa güzelce yaydıktan sonra, üzerine nohutları ekleyerek servis edebilirsiniz.
Havuç, patates ve bezelye ile hazırlanan bu yemek, isteğe göre kıyma ile zenginleştirilebilir. Pilav eşliğinde sunulur. Yanında bir bardak ayran ikram edilir.
Zeytinyağlı yemeklerin Türk mutfağındaki yeri bir başkadır. Taze barbunya yemeğini, pirinç pilavı eşliğinde sunarak hem doyurucu, hem de lezzetli bir menü hazırlayabilirsiniz.
Az malzemesi ve doyuruculuğu ile çok sevilen patates yemeği, pilav ile mükemmel bir uyum içindedir. Yanında mevsim salatası sunulabilir.
Pilav yalnızca sulu yemeklerle değil, et yemekleriyle de birlikte sunulabilir. Köfte, patates ve pilav üçlüsüne kim hayır diyebilir ki? Klasik köfte tarifini fırında veya tavada hazırlayabilirsiniz.
Tavuk göğsü, biber ve domatesin tavada sotelenmesiyle hazırlanan bu yemek, isteğe göre pirinç pilavının üzerinde servis edilebilir.
Kızarmış patlıcan ve kıyma ile hazırlanan patlıcan musakka, mutlaka denenmesi gereken tariflerden biridir. Sıcak pirinç pilavı ile birlikte sunulur.
Patates, havuç, biber, kereviz sapı ve patlıcan gibi sebzelerle hazırlanan orman kebabı, Bolu yöresiyle özdeşleşmiştir. Güveç kaplarında hazırlanan yemek, pilav eşliğinde sunulur.
Kuzu eti ve patates ile hazırlanan etli klasik güveç yemeğini, pilavla birlikte sunabilirsiniz. İsteğe göre yanına turşu da ekleyebilirsiniz.
Şişte pişirdiğiniz tavukları, lavaş, salata ve pilav ile birlikte sunarak kalabalık sofralarınızda nefis bir menü oluşturabilirsiniz.
Bezelye, havuç ve patates ile hazırlanan sulu köfte yemeği, hem doyurucu, hem de lezzetli tariflerden biridir.
Bonfile, pastırma ve yaban mersini ile hazırlanan Portekiz usulü biftek, en eşsiz tariflerden biridir. Yanına küçük porsiyonlar pilav ve çeri domates ekleyebilirsiniz.
Hint mutfağıyla özdeşleşen murgh makani, kuşbaşı tavuk eti ve yoğurt ile hazırlanır. Sosunda farklı baharatlar kullanılır. Pilav eşliğinde sunulur.
Patlıcanların ortalarının yarılıp kıymalı harç ile doldurulduğu karnıyarık yemeği, Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden biridir. Hazırladığınız karnıyarıkları, pirinç pilavı ve ayran ile birlikte servis edebilirsiniz.
Şunlara da göz atın;