Patlıcanı Dondurmadan Önce Neden İki Kere Düşünmelisiniz?

Patlıcan mutfaklarda en sık kullanılan sebzelerden biridir. Patlıcan dondurmak ise en risksiz saklama yöntemi gibi gözükebilir. Sizler için patlıcan dondurmadan önce neden iki kere düşünmelisiniz anlattık. İşte, patlıcanı dondurmadan önce neden iki kere düşünmelisiniz:
Patlıcanı Dondurmadan Önce Neden İki Kere Düşünmelisiniz?
02 Ocak 2023, 15:10

Patlıcan mutfaklarda en sık kullanılan sebzelerden biridir. Patlıcan dondurmak ise en risksiz saklama yöntemi gibi gözükebilir. Onlarca patlıcan çeşidi ve bitmek tükenmek bilmeyen lezzet seçenekleri varken, uygun saklama yöntemlerini belirlemek önemlidir. Ürünleri buzdolabında saklamanın genellikle raf ömrünü uzattığı düşünülse de, bu her zaman doğru değildir. Ve patlıcan söz konusu olduğunda, ürünün en iyi nasıl saklanacağını yeniden düşünmenin zamanı geldi.

İtüzümü ailesindeki binlerce bitkiden sadece biri olan patlıcanların alkaloid adı verilen kimyasal bileşikler içerdiğini açıklıyor. Patlıcan söz konusu olduğunda, en belirgin alkaloid, zararlıları uzak tutması amaçlanan acı bir tat vermesiyle bilinen solanindir. Ve solanin, büyük miktarlarda tüketildiğinde gerçekten zehirli olabilse de, büyük olasılıkla düzinelerce patlıcan yemiyorsunuzdur.

Dengeli bir diyetin parçası olarak tüketilen, uzun ve hatta bazen küresel meyvenin lifle dolu olduğunu ve vücudun mükemmel şekilde çalışmasını sağlayan B6, C ve K gibi vitaminlerle dolu olduğunu paylaşıyor. Ancak patlıcanın tüm faydalarından yararlanmak için önce bozulmaması gerekir.

patlıcan

Dondurma Patlıcanı Olumsuz Etkileyebilir

Zaten bozulmaya başlamış bir ürünün ömrünü uzatmanın çok az yolu var. Bu nedenle en kaliteli meyve ve sebzeleri almak çok önemlidir. Patlıcan alışverişi yaparken, pürüzsüz ve canlı renkli kabuklar aramanın ötesinde, boyutlarına göre ağır olan küçük patlıcanların seçilmesini önerir çünkü bu genellikle etin daha tatlı ve yumuşak olacağı anlamına gelir.

Depolamaya gelince, ürünlerinizi buzdolabına atma dürtüsüne karşı koymalısınız. California Üniversitesi'ne göre, 5 derecenin altında tutulan patlıcanlar, pirinç kabukları, yumuşak noktalar, esmerleşme (hem etli hem de tohumlarda) ve hatta lezzetin donuklaşması riskini taşır.

Ayrıca diğer ürünler gibi patlıcan da diğer olgunlaşan meyve ve sebzelerin saldığı etilen gazına maruz kaldığında daha hızlı olgunlaşır. Hızlandırılmış bozulmayı önlemek için diğer ürünlerden ayrı saklamayı deneyebilirsiniz. Bu saklama yöntemini deneyin ve patlıcanınızın ömrünün günlerden bir haftaya nasıl çıktığını izleyin.

Şunlara da göz atın;

  1. Patlıcanlı tarifler
  2. Patlıcanın kötü olduğu nasıl anlaşılır?
  3. Patlıcanın çekirdekleri nasıl çıkarıtlır?
  4. Patlıcanın kararmaması için ne yapılır?
  5. Muzu dondurmadan önce neden iki kere düşünmelisiniz?
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo