Yumurtaları kırmak, un ve şekeri ölçmek, bir hamuru birlikte çırpmak ve mükemmel bir pasta yapmak için saatler harcadınız. Soğutup, kremayı ve süslemeyi yaptıktan sonra nihayet pastayı kesme ve servis etme zamanı, pastanızın ve kremanın sadece yarısı bıçakta bitecek. Bu can sıkıcı ama çok sık rastlanan bir senaryo hem ev hem de profesyonel fırıncılar benzer şekilde sık sık kendilerini içinde buluyorlar. Yine de bu sizin pasta veya pişirme becerilerinizde bir hata değil. Bıçağınız ne kadar keskin olursa olsun, normal, tırtıklı olmayan şef bıçaklarının aksine domates bıçakları veya diğer yüksek kaliteli tırtıklı bıçakların kullanılmasını önerilir.
Mevcut en kaliteli bıçaklar ve pişirme aletleriyle bile, yine de pastanızı kesmekte sorun yaşayabilirsiniz. Şans eseri, her seferinde mükemmel pasta dilimini aldığınızdan emin olmak için basit ve uygun fiyatlı bir çözüm olarak sıcak bıçak kullanabilirsiniz.
Bıçağın pastanızı herhangi bir krema veya pasta gelmeden kesmesini sağlamak için bıçağı ısıtmanız gerekir. Nemli bir havluyla ovuşturulan sıcak bir bıçağın kullanılmasını özellikle tavsiye ediyoruz - hafif ıslak bıçak bıçağı temiz tutarken, ısı, pastayı ve kremayı bozmadan daha hızlı ve daha temiz kesmesini sağlar.
Bıçağı birkaç saniye ısıtmak için bir üfleme meşalesi kullanmanızı veya gaz yakan bir set üstü ocakta alevin üzerinde tutmanızı önerir. Bunlardan herhangi birine sahip değilseniz, bıçağı ılık olana kadar sıcak su altında çalıştırarak, gerçek pastayı ve kremayı ıslatmayacak kadar kurutarak her iki adımı da birleştirebilirsiniz. Ayrıca önce pastayı soğutabilir veya ekstra temiz bir pasta dilimi için her iki tekniği birlikte kullanabilirsiniz.
Şunlara da göz atın;