Sabah kahvaltılarının en sevilen lezzetlerinden biri olan pankek'i sizlere sunuyoruz. Puf puf kabarmış, tam kıvamında pancake yapmak biraz zor gibi görünse de, püf noktalarıyla oldukça kolay. Hazırlaması 10, pişirmesi 10 dakika süren pancake, zahmetsizce hazırlayabileceğiniz bir kahvaltılık. Üstelik hem tatlı, hem de tuzlu olarak sunabilirsiniz. Pancake nasıl yapılır diye merak edenler için, ilk adım ana malzemeleri bir araya getirmekten geçiyor. Un, yumurta ve süt ile hazırlanan pancake hamurunu, tuz veya toz şeker ekleyerek çeşitlendirebilirsiniz. Hazırlanan pancake hamuru, yağlanmış tavada iki taraflı olarak pişiriliyor. Hazırlanan pancakeler tabaklara konulduktan sonra üzerini peynir, bal, çikolata ve meyve ile süsleyebilirsiniz. Peki, pancake çeşitleri nelerdir ve pancake yapmanın püf noktaları nelerdir? İşte, pancake yaparken dikkat etmeniz gereken püf noktaları:
Pancake yapımında günlük taze malzemeler kullanmak oldukça önemli. Bunun yanı sıra süt, yumurta, margarin gibi malzemeleri buzdolabından çıkarttığınız gibi kullanmanız gerekiyor. Böylece tam kıvamında pankekler hazırlayabilirsiniz.
Pankek yapımında birçok kişi, tek bir kap kullanıyor. Pankek yaparken katı malzemeleri bir kapta, sıvı malzemeleri farklı bir kapta karıştırın. Son olarak katı ve sıvı malzemeleri bir araya getirerek daha kolay karıştırabilirsiniz.
Eğer çok lezzetli ve pofuduk bir pankek yapmak istiyorsanız, dikkat etmeniz gereken diğer nokta yumurtanın sarı ve beyazını ayırmak. Yumurta sarısını diğer sıvı malzemelerle birleştirip köpük kıvamına gelene kadar karıştırın. Kıvam tuttuğunda yumurtanın beyazını ekleyebilirsiniz.
Pankek ve krep birbiriyle sık sık karıştırılır. Fakat bu iki tarif arasındaki fark ise karıştırmaktan geçiyor. Krep, yoğun bir şekilde karıştırılan ve akışkan bir kıvamda sunulan yemektir. Pankek yapımında ise malzemeleri çok fazla karıştırmaya gerek yok.
Pankeki mikser ile karıştırırsanız, olması gerektiğinden daha sıvı bir kıvama gelir. Bu da pişen pankeklerin sertleşmesine neden olur. Bu yüzden karıştırma işlemini tel çırpıcı ile yapmaya özen gösterin.
Pankek hamurunu hazırladıktan sonra çok fazla bekletmeden pişirmeniz gerekiyor. Bu sayede pofuduk pankekler elde edebilirsiniz. Hamur bekledikçe sönmeye başladığında pankeklerin pofudukluğu da azalacaktır.
Pankek yapımında 1 yemek kaşığı margarin veya tereyağı kullanmak yeterli olacaktır. Çok fazla yağ kullanırsanız, pankekleriniz de yağlı olur.
Krep yapımında bir kepçe harç tavaya eklenir ve tavanın her köşesine yayılır. Böylece incecik, tül gibi krepler elde edilir. Ancak pankekin doğru kalınlıkta olması için harcı yaydırmamaya özen gösterin.
Pankek, çabuk pişen bir yemektir. Bu yüzden pankek harcını tavaya koyduğunuzda ocağın altını kısık ateşe getirin. Bu sayede içi de çiğ kalmayacaktır.
Pankek Çeşitleri Nelerdir?
Şunlara da göz atın;