Avokado, lezzetli ve yüksek besin değerleri ile sevilen lezzetlerden biridir. Günümüzde yumuşak olarak bilinse de 1980'lere kadar çok popüler olmayan avokado, olgunlaşmamış halde tariflerde kullanılır. Liçi veya çarkıfelek meyvesi gibi diğer sevilen tropik meyveleri olgunlaşmadan yemek tehlikeli olabilir; ateşe, nöbetlere veya özellikle genç çarkıfelek meyvelerinden kaynaklanan siyanür zehirlenmesine neden olabilir. Neyse ki avokadolar aynı kaderi paylaşmıyor. Tadı o kadar güzel olmasa da olgunlaşmamış bir avokadoyu yemenin hiçbir sorunu yoktur. Parlak, yeşil görünümünden ve sert kabuğundan avokadonun olgunlaşmadığını anlayamıyorsanız, acı veya yumuşak tadı kesinlikle bunun bir göstergesi olacaktır.
Kötü lezzetine ve dış kabuğu kadar sert etine rağmen olgunlaşmamış avokadolar tehlikeli değildir, bu yüzden yine de yiyebilirsiniz. Olgunlaşmasını bekleyemiyorsanız veya kazara açtıysanız olgunlaşmamış avokadoyla yapabileceğiniz birçok şey vardır.
Avokadoların ağızda kremsi bir his bıraktığı bilinse de, daha sert meyveler avokado cipsi yapmak için mükemmeldir. Dilimlenmiş avokadolar, soda ve un karışımıyla kaplanmış harç ile buluşturulur. Tatsız avokadoları lezzetli, çıtır patates kızartmalarına dönüşür.
Canınız hâlâ avokado tostu çekiyorsa çekirdeğini çıkarabilir ve boş alana bir yumurta kırabilirsiniz. Yumurtanın içine tuz ve karabiberden ufalanmış pastırma ve peynire kadar her şeyi serpin ve fırında yaklaşık 15 dakika pişirin. Sadece avokado eti yumuşamakla kalmaz, aynı zamanda tatlı meyvenin içinde pişirilen lezzetli yumurtalar da herhangi bir avokado tostundan daha iyidir.
Yumurtayı onunla pişirmek istemeseniz bile, genel olarak meyveyi pişirmek, avokadoyu hızlandırmak için harika bir tüyodur. Alüminyum folyoya sararak ve önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 10 ila 20 dakika bekleterek, guacamole veya lezzetli avokado ezmesi yapacak kadar yumuşatabilirsiniz. Ancak acı tadı maskelemek için yine de bol miktarda tuz ve limon veya limon suyu eklemeniz gerekecektir.
Şunlara da göz atın;