Nitro kahve, nitro cold brew ve fıçıda kahve isimleriyle de bilinir. Renksiz ve kokusuz nitrojen gazıyla demlenen nitro kahve, soğuk bir kahve çeşididir. Nitrojen gazı, kahvenin için basınçlı valf yardımıyla bırakıldığında, ortaya kabarcıklı ve kremsi bir kıvamda kahve elde edilir. Genelde fıçıya konulur ve musluktan servis edilir. Cold brew yöntemiyle 16-18 saat demlenen filtre kahve, normale göre daha yoğundur. Nitrojen gazı enjekte edildikten sonra ortaya nitro kahve çıkar. Bu kahveyi hazırlamak için, mutlaka nitrojen musluğu kullanılması gerekir. İlk kez 2012 yılında bulunan bu kahve, zamanla dünyaya yayılmıştır.
Nitro kahveyi evde yapmak biraz pahalı olabilir. Ancak doğru ekipmanla basit işlemler uygulayabilirsiniz.
Nitro kahve genellikle süt yerine buz ilave edilerek tüketilir. Ancak tatlı kahve sevenler, krema, şeker ve vanilya eklemesi de yapabilir.
Nitro kahve, genelde cold brew kahveyle benzer özellikler taşır.
Yani, nitro kahve asiditesi az, kolay sindirilebilir, krema dokulu, yüksek kafeinli, yumuşak tatlı ve daha kolay içimli bir kahve çeşididir. Ekipman nedeniyle evde hazırlamak zor olsa da, cafelerde tercih edebileceğiniz kahve türlerinden biridir.
Şunlara da göz atın;