Mayıs Ayı Sebzeleri İle Hazırlanan 10 Tarif

Mayıs ayının lezzetleri sebzeleri ile mevsiminde tarifler hazırlamaya ne dersiniz? İşte, Mayıs ayı sebzeleri ile hazırlanan, birbirinden lezzetli 10 tarif:
Mayıs Ayı Sebzeleri İle Hazırlanan 10 Tarif
02 Mayıs 2024, 10:34

Baharın gelişi ile tezgahlar ve sofralar baharın lezzetleri ile renklenir. Mevsiminde, sağlıklı ve taze ürünler ile beslenmek isteyenler bu ay bu listeyi mutlaka okumalı! Bu lezzetli Mayıs ayı sebzeleri ile hazırlanan tarifleri sizler için derledik. İşte, Mayıs ayı sebzeleri ile hazırlanan, birbirinden lezzetli 10 tarif:

  1. Bezelye Ezmesi

bezelye ezmesi

Bezelye, peynir ve sarımsak ile hazırlanan bezelye ezmesi, genellikle dip sos olarak servis edilir. Dilerseniz sebzeler ya da ekmek ile tüketebilirsiniz. 

  1. Bezelyeli Falafel 

bezelye falafel

Klasik nohuttan farklı bir tarif arayanlar için mükemmel bir öneri! Kinoa, nohut, zencefil ve haşlanmış bezelye ile hazırlanan falafel, kızartıldıktan sonra yoğurt ile servis edilir. 

  1. İç Bakla Yatağında Yaprak Sarma

İç Bakla Yatağında Yaprak Sarma

Osmanlı'dan günümüze kadar ulaşan yaprak sarma, Türk mutfağının en önemli lezzetleri arasındadır. Mevsiminde hazırlayacağınız yaprak sarmaları taze bakla yatağında servis edebilirsiniz. 

  1. Rezeneli Karides Söğüş

Rezeneli Karides Söğüş

Karides ve rezene tohumuyla hazırlanan bu yemeği, limon suyu ile lezzetlendirebilirsiniz. Kısa sürede hazırlandığı için, çalışanlar için de pratik bir tariftir.

  1. Bakla Yemeği

Bakla Yemeği

Mayıs ayında tezgahlarda yer alan bakla klasik olarak zeytinyağlı pişirilebilir. Ardından sarımsaklı yoğurt ile servis edilebilir.

  1. Maş Fasulyeli Enginar

maş fasulyeli enginar

Haşlanmış enginar, maş fasulyesi, biber ve maydanoz ile hazırlanan bu yemek, şık sunumuyla davet sofralarının favorisidir. Dilerseniz mercimek ile de iç harcını hazırlayabilirsiniz. 

  1. Rokalı Pesto Sos

rokalı pesto sıs

Rokanın en yaygın kullanımlarından biri de pesto sos tarifidir. Parmesan peyniri, çam fıstığı ve sarımsak ile hazırlanan pesto sos, özellikle makarnaların yanına çok yakışır.

  1. Enginarlı Tart

enginarlı tart

Kremalı enginar ile nefis mi nefis bir tart hazırlamaya ne dersiniz? Küçük porsiyonlar halinde hazırlanan enginarlı tartın üzerini dereotu ve kaşar peyniri ile süsleyebilirsiniz.

  1. Semizotu Çorbası

Semizotunu salata dışında bir tarifte kullanmak istiyorsanız bu tarifi deneyebilirsiniz. Semizotu, kabak ve sebze suyu ile hazırlanan bu çorba, soğuk bir şekilde servis edilir. Porsiyonu yaklaşık 75 kalori olan semizotu çorbası, yoğurt ve çörek otu ile zenginleştirilir.

  1. Keçi Peynirli Ve Cevizli Semizotu Salatasi

Keçi Peynirli Ve Cevizli Semizotu Salatasi

Semizotunun en lezzetli eşlikçileri keçi peyniri ve cevizdir. Yalnızca 4 malzemeden oluşan bu salatayı, sirkeli limonlu sos ile daha lezzetli bir hale getirebilirsiniz. Dilerseniz evinizdeki malzemeler ile çeşitlendirebilirsiniz. 

Şunlara da göz atın;

  1. Mayıs ayı meyveleri ile hazırlanan tarifler
  2. Mayıs ayı sebze ve meyveleri
  3. Rokalı tarifler
  4. Bezelye tarifleri
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo