Makarna dünyada en sık tüketilen, popüler yiyeceklerden biridir. Makarna suyunu tuzlamak lezzetli makarna yemenin en basit yollarından biridir. Rakamlar göz önüne alındığında, muhtemelen hayatınızda birkaç kez makarna pişirmişsinizdir. Mükemmel makarnayı kaynatmak bir aşçılık okulu derecesi gerektirmez, ancak onu lezzet, pişirme süresi ve daha fazlası açısından daha da iyi hale getirmenin birkaç yolu vardır.
Muhtemelen makarnayı olduğu gibi yemiyorsunuz, bunun yerine herhangi bir sayıda lezzetli sosla eşleştiriyorsunuz. Yine de, en iyi sonuç için makarnanın kendisi olabildiğince lezzetli olmalıdır ve makarnayı tatlandırmanın en iyi yolu, doğru zamanda yaptığınız sürece, kaynatma sırasında uygun şekilde tuzlamaktır.
En klasik ve zamansız yemek pişirme tavsiyelerinden biri, makarna suyunuzu tuzlamaktır, ancak bunda, soğuk su dolu bir tencereye biraz tuz serpmekten daha fazlası var. Ne tür tuz kullanılacağı, ne kadar ve ne zaman ekleneceği dahil olmak üzere oyunda birçok değişken vardır. Her bir litre suya en az 1 yemek kaşığı tuz eklemelidir.
Ayrıca su kaynayana kadar tuz eklememelisiniz. Birçok kişi tuzun suyu daha hızlı kaynattığına inanırken, aslında kaynama noktasını yükseltir. Bu, makarnanızın daha hızlı pişmesini sağlayabilir, ancak suyun kaynama noktasına ulaşması biraz daha uzun sürer. Bunun yerine su kaynayana kadar bekleyin, tuzu ve ardından makarnayı ekleyin.
Şunlara da göz atın;