Makarna su içerisinde haşlanır ve haşlama işleminin sonunda besin, lezzet ve nişastayı geride bırakır. Makarnayı haşladıktan sonra geride kalan nişastalı su çok güzel bir şeydir. Onu çorbalara kıvam katmak veya lezzetli bir sos oluşturmak için ayırabilirsiniz. Makarna yapmadığınız ama tam da bu nedenle nişastalı makarna suyunuz olmasını istediğiniz zamanlar ne olacak?
Lezzetli makarna sularınızı buz kaplarınıza ya da saklama kaplarınıza bölerek sonrasında tariflerinizde kullanabilirsiniz.
Makarna Suyu Nasıl Dondurulur?
Makarna suyunu dondurmak söz konusu olduğunda iki seçeneğiniz var. İlk seçenek onu olduğu gibi dondurmak, ikinci seçenek ise azaltmaktır. Bunu azaltmak nişastanın yanı sıra tuzu da yoğunlaştıracaktır; bu nedenle ikisi arasında karar verirken bunu aklınızda bulundurun. Her iki durumda da kalıplara dökmeden önce suyun tamamen soğumasını bekleyin. Mümkünse tepsinin üzerini kapatıp düz bir yüzey üzerinde dondurun.
Hangi Dondurucu Kabı Kullanılmalıdır?
Neyse ki bu tüyo için işe yarayacak çok sayıda harika buz küpleri var. Küpleri çıkarmayı kolay değil sinir bozucu bir iş haline getiren silikon versiyonunu seçmenizi öneririz. Farklı büyüklüklerde makarna suyu saklayabilirsiniz.
Dondurulmuş Makarna Suyu Nasıl Saklanır?
Dondurulmuş makarna suyunu tepside bırakmak isteyebilirsiniz ama yapmayın. Küpler tamamen donduktan sonra tekrar kapatılabilir bir torbaya aktarın. Bu, dondurucunuzda yer açar ve ihtiyacınız olanı, ihtiyaç duyduğunuz anda hızlı bir şekilde almanızı sağlar. Koyduğunuz kaba içindekileri ve tarihi etiketleyin, böylece asla merakta kalmazsınız. Dondurulmuş makarna suyu küplerinin ne kadar dayanacağını merak ediyorsanız 6 ay içerisinde kullanmanızı öneririz.
Peki Bunu Denemeye Değer Mi?
Dondurucuda yeriniz varsa ve makarna suyundan biraz daha tasarruf etmiş olmayı diliyorsanız bu tüyoyu bir deneyin. Ekstra bir çalışma gerektirmeden soslara ve çorbalara kıvam eklemenin kolay bir yolu olabilir.
Şunlara da göz atın;