Kurban Bayramında Koyun Eti İyi Bir Tercih Mi?

Kurban bayramında koyun eti nasıl yenir? Koyun eti sağlıklı mı? İşte, Dyt. Rıdvan Arslan, Kurban Bayramında koyun eti tüketirken dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.
Kurban Bayramında Koyun Eti İyi Bir Tercih Mi?
04 Haziran 2024, 10:37

Kurban bayramında koyun ve dana, en çok kesilen hayvanlar arasında yer alır. Ek olarak keçi ve manda da kesilebilir. Kesim işleminin ardından etler parçalara ayrılmalı ve buzdolabında 1 gün dinlendirilmelidir. Sonra tüketilecek olan etler, poşetlere doldurulur ve derin dondurucuda muhafaza edilir. Kısa sürede tüketilecek olan etler ise, buzdolabında muhafaza edilebilir. 

Koyun Etini Tercih Etmeli Miyiz?

Koyun eti, ortalama %20 oranında yağ içeriğine sahiptir. Bu da porsiyon başına fazla miktarda enerji sağladığını gösterir. Ancak bu enerji tek seferde fazla gelebileceği için, koyun etinin orta miktarda tüketilmesi ve aşırıya kaçılmaması gerekir. Lezzetli bir yemek yapmak, yağ ve kalori tüketimini azaltmak için koyun etinin incik, kaburga gibi %6 yağ içeren parçaları tüketilmelidir. 

kurban eti

Bayramda kalori alımını azaltmak için; Koyun yerine sığır eti gibi daha yağsız etler tercih edilebilir. Etler hazırlanırken görünen yağların alınmalı ve etlerin ızgarada pişirilmesi yağ miktarını azaltır. Ayrıca aşırı miktarda kolesterol ve yağ içeren sakatatların tüketiminden de kaçınmak gerekir. Koyun eti tüketilecekse, yemek saati çok geç olmamalıdır. Çünkü akşam saatlerinde tüketilmesi mide sorunlarına yol açabilir. 

Etler ızgarada pişirilirken yanında kabak, domates, patlıcan gibi sebzeler de tüketilebilir. Izgara sebzeler, bayram yemeklerini lezzetlendirir. Bayram günü boyunca bayram sofralarına dahil edilebilecek et dışında başka lezzetli yiyecekler de var. Her öğünde baklagiller, kepekli tahıllar, az yağlı süt ürünleri, sebze ve meyve gibi diğer yiyecek türlerinin dahil edilmesi arzu edilir. 

Doyurucu yemeklerden önce ve sonra da aktif olmak çok faydalıdır. Yürüyüş, bisiklete binme, top oyunları gibi eğlenceli, keyifli ve keyifli aktivitelerle uğraşmanız şiddetle tavsiye edilir.

Şunlara da göz atın;

  1. Koyun eti kokusu nasıl geçer?
  2. Kurban eti hakkında bilmeniz gerekenler
  3. Kurban kavurması nasıl yumuşak olur?
  4. Kurban eti nasıl pişirilir?
  5. Kurban eti nasıl saklanır?
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo