Kruvasan, dünya çapında sevilen bir hamur işi tarifidir. Fransız mutfağından yayıldığı düşünülse de, tarihteki ilk kruvasan Avusturalyalılar tarafından yapılmıştır.
Kruvasan, ince ince açılan hamur katlarından oluşur. Katların arasına tereyağı sürülür ve ay şekli verilir. İsteğe göre sade veya çikolatalı olarak sunulur. Fırında pişirilen kruvasan, kahve ile birlikte servis edilir.
Süt, maya ve un ile hazırlanan klasik kruvasan, krem çikolata ile doldurulur. Kahvaltıda veya çay saatlerinde sunulan kruvasan, pudra şekeri serpiştirilerek servis edilir.
İçi krem peynir ve süzme peynir dolgusu ile zenginleştirilen peynirli kruvasan, milföy hamuru ile hazırlanır. Fırında pişirildikten sonra sıcak sıcak servis edilir.
Kruvasanla nefis bir sandviç yapmak isteyenleri de böyle alalım. Çedar peyniri, edam peyniri, enginar ve pesto sos ile hazırlanan kruvasan sandviç tarifini, kahvaltılarda sunabilirsiniz.
Milföy hamuru ile hazırlanan çikolatalı kruvasan, yalnızca 5 malzemeden oluşur. Üzerine badem ve pudra şekeri serpiştirilir.
Sade bir şekilde hazırlanan bebek kruvasan, klasik kruvasanın küçük porsiyonu olarak da bilinir. Atıştırmalık olarak sunulan bu lezzeti okula veya işyerine rahatlıkla götürebilirsiniz.
Şunlara da göz atın;