Krep tarifine dair detayları video'dan da takip edebilirsiniz:
Meraklısı İçin Krep Hakkında Teferruat Bilgi
Fransa’dan yayılan bu lezzetin benzerleri Dünya’da ve Türkiye’de farklı isimler ile yapılmaktadır. Rusya’da ''blini'' olarak geçer. Blini hamurunun iki farklı türü vardır, mayalı ve mayasız. Ekşi krema ve reçel ile ya da somon füme ile tüketilir. Hindistan’da ''dosa'' adında krep hamurları vardır. Dosa görüntü olarak krep ile birebir olsa da, içeriği fermente mercimek ve pirinçten oluşur. Genellikle tuzlu olarak tüketilir. Almanya’da ''poffertjes'' adı ile mayalı mini krepler yapılır. Pudra şekeri ile tüketilir. Türkiye’de krep, akıtma ve cızlama adı ile benzer tarifler yapılır ve genellikle kahvaltılarda tatlı ya da tuzlu olarak tüketilirler.
Malzemeler;
Yapılış��: Yumurta ve sıvı malzemeler karıştırılır. Homojen bir kıvama geldiklerinde un eklenir. Kıvama göre un miktarı arttırılabilir. Tavaya yağ koyulur ve hamurdan bir kepçe alarak ince bir şekilde yayılır. Arkası ve önü pişirilir. Afiyet olsun.
Malzemeler;
Yapılışı: Yumurta ve sıvı malzemeler karıştırılır. Homojen bir kıvama geldiklerinde un eklenir. Kıvama göre un miktarı değişebilir, kıvam cıvık olmalıdır. Tavaya yağ koyulur ve ardından hamur ince bir şekilde dökülür. Arkalı önlü pişirilir. Pişen krepin içerisine sürülebilir çikolata sürülür. Muz dilimler koyularak katlanır. Afiyet olsun.
Malzemeler;
Yapılışı: Mantarlar küçük küçük doğranarak yağda sotelenir. Piştikten sonra krema eklenir. İsteğe göre peynirde koyulabilir. Yumurta ve sıvı malzemeler karıştırılır. Homojen bir kıvama geldiklerinde un eklenir. Kıvama göre un miktarı arttırılabilir.
Malzemeler;
Yapılışı: Yumurtalar çırpılır. Un eklenir karıştırılır ve ardından su eklenerek karıştırılmaya devam edilir. Bir çimdik tuz atılır. Tava ısıtılır ve sıvıyağ gezdirilir. Önü ve arkası pişirilir. Afiyet olsun.
Malzemeler;
Yapılışı: Bütün malzemeler bir kaba alınarak karıştırılır, 1 yemek kaşığı sıvıyağ eklenerek homojen hale getirilir. Tavada sıvıyağ gezdirilir. Hamur kepçe yardımıyla dökülerek arkalı önlü pişirilir. Afiyet olsun.
Malzemeler;
Yapılışı: Yumurta ve süt çırpılır. Kalan malzeme eklenerek homojen hale getirilir. Sıvıyağ tavaya eklenir. Hamur ince şekilde dökülür, arkalı önlü pişirilir. Afiyet olsun.
Malzemeler;
Yapılışı: Bütün malzemeler homojen bir kıvam alana kadar karıştırılır. Isınmış ve yağlanmış tavaya incecik dökülerek önlü arkalı pişirilir. Afiyet olsun.
Malzemeler;
Yapılışı: Patates yıkanır ve kabukları soyulduktan sonra rendelenir. Yumurta, rendelenmiş patates, tuz, karabiber, un ve süt karıştırılır. Cıvık bir hamur olacaktır, duruma göre un ya da sıvı takviyesi yapılabilir. Yağlanış ve ısınmış tavaya ince dökülür, önü ve arkası pişirilir. İsteğe göre maydanoz ve kekik ekleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Malzemeler;
Yapılışı: Bütün malzemeler homojen şekilde karıştırılır. Az yağlanmış tavada arkalı önlü pişirilir. Sürülebilir çikolata, reçel ya da pudra şekeri dökerek yiyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Malzemeler;
Yapılışı: Maydanoz ince ince doğranır. Bütün malzeme homojen bir kıvam alana kadar karıştırılır. Az yağ gezdirilmiş tava da arkası ve önü pişirilir. Afiyet olsun.
Şunlara da göz atın;