Ballıbabagiller familyasından olan kekik, tarla, çayır, orman kıyıları ve çimenlik alanlarda yetişen bir bitkidir. Taze çiçek olarak toplanan kekiğin en yaygın kullanımı, kurutulup baharat haline getirilmesidir. En iyi Toros Dağları'nda yetişen kekik, kalp sağlığını korumasıyla bilinir. Bağışıklığı güçlendiren ve sindirim sorunlarına iyi gelen kekik, hafızayı güçlendirir. Kaynatılıp içildiğinde ise baş ağrılarını hafifletir. Peki, kekik evde nasıl kurutulur? İşte, evde kekik kurutma yöntemleri:
Kekik Nasıl Kurutulur?
Taze Kekik Nasıl Saklanır?
Taze kekiği keskin kokusunu ve tadını kaybetmeden saklamanın yolu, buzdolabına veya dondurucuya koymaktır. Bunun için taze kekikleri buzdolabı poşetine doldurun ve ağzını bağlayın. Üzerine tarih etiketi yapıştırdıktan sonra dondurucuda muhafaza edebilirsiniz.
Kekik Nasıl Kullanılır?
Kurutulmuş ve ufalanmış kekikleri, et yemekleri, sebze yemekleri, balık ve tavuk yemeklerine serpiştirerek kullanabilirsiniz. Ayrıca hamur işi tariflere eklemek de mümkündür.
Şunlara da göz atın;