Doğal Yöntemlerle Mutfaktaki Karıncalardan Kurtulmanın En Etkili Ve Zararsız Yolları

Mutfağı istila eden karıncalardan kurtulmak için ne yapmalıyız? İşte, evde uygulayabileceğiniz doğal yöntemlerle karıncalardan kurtulmanın en kolay ve zararsız 7 yolu:
Doğal Yöntemlerle Mutfaktaki Karıncalardan Kurtulmanın En Etkili Ve Zararsız Yolları
24 Nisan 2024, 21:33

Baharın gelmesiyle birlikte minik minik dolaşan karıncalar, mutfaklardaki yerini almaya başladı bile. Açıkta bırakılan yiyeceklerin etrafını saran, mutfak tezgahlarında ve yerlerde dolaşan karıncalar, özellikle bahar aylarında ortaya çıkıyor. Biliyoruz karıncalara zarar vermek, ilaçlarla onları öldürmek istemiyorsunuz ama mutfağın her tarafını sarmalarına da müsaade edemiyorsunuz. Tam da bu yüzden karıncalara zarar vermeden mutfaktan uzaklaştırma yöntemlerini sizler için derledik. Evde uygulayabileceğiniz doğal yöntemlerle, karıncaları en etkili şekilde uzaklaştırabilirsiniz. İşte, karıncalardan kurtulmak için en etkili yöntemler:

  1. Tarçın

tarçın

Tarçın kokusu birçok kişi çok sevse de, karıncalar için aynı durum söz konusu değil. Eğer karınca yuvalarının nerede olduğunu biliyorsanız, yapmanız gereken şey bir miktar tarçın dökmek. Karıncaların çıktığı bölgeye tarçın tozu dökerek uzaklaşmalarını sağlayabilirsiniz.

  1. Sirke

sirke

Mutfak temizliğinde en etkili malzemelerden biri olan sirke, bu kez karıncalardan kurtulmak için yardımımıza koşuyor. Bir kabın içerisinde sirkeli su hazırlayın ve temiz bir bez yardımıyla karıncaların çıktığı bölgeleri silin. Veya hazırladığınız sirkeli suyu sprey şişesine doldurun. Karınca yuvalarının yakınlarına sirkeli su karışımı sıkarak uzaklaşmalarını sağlayabilirsiniz. Dip köşe temizlik yapmak istiyorsanız, karışıma az miktar limon suyu ekleyerek mutfak köşelerini silebilirsiniz.

  1. Acı Biber

acı biber

Karıncaların sevmediği malzemelerden biri de acı biberdir. Keskin bir aromaya sahip olan acı biber ile, karıncaları mutfağınızdan yolcu edebilirsiniz. Bunun için tencereye bir miktar su koyun ve içerisine acı biber atın. Biberli suyu güzelce kaynattıktan sonra ocağın altını kapatın ve ılıması için bekleyin. Acı biberli suyu karıncaların istila ettiği noktalara bez yardımıyla sürebilir veya sprey şişesi yardımıyla sıkabilirsiniz.

  1. Bebek Pudrası

bebek pudrası

Birçok kişi bebek pudrası kokusunu sevse de, karıncalar pudranın keskin kokusundan uzaklaşmaktadır. Eğer karınca yuvalarının yerlerini biliyorsanız, bu bölgeye bir miktar bebek pudrası dökün. Kokuyu alan karıncalar uzaklaşacaktır.

  1. Nane Yağı

nane yağı

Öksürükten burun tıkanıklığına kadar birçok derde deva olan nane yağı, bu kez karıncalardan kurtulmamıza yardım ediyor. Bir sprey şişesine su doldurun ve içerisine 10-15 damla nane yağı ekleyin. Karışımı çalkaladıktan sonra, karıncaların gezindiği yerlere bu karışımı sıkın. Eğer karıncalar çok fazlaysa, bir tencerenin içerisine su doldurun ve içerisine bolca nane yağı ekleyin. Suyu orta ateşte kaynatın. Su buharlaşmaya başladıkça nane kokusu tüm mutfağı saracak, karıncalar ise uzaklaşacaktır.

  1. Tebeşir

tebeşir

Bu yöntemin kimin aklına geldiğini bilmesek de, son derece etkili olduğunu söyleyebiliriz. Karıncaların gezdiği bölgeleri ve fayans aralarını tebeşirle çizin. Tebeşir, karıncaların bıraktığı izleri bulamamasını ve birbirlerini takip edememesini sağlar. 

  1. Yumurta Kabuğu

yumurta kabuğu

Karıncalar yumurta kabuğunun olduğu bölgelerden uzak dururlar. Bu yüzden karınca yuvalarına ve gezdikleri bölgelere yumurta kabukları yerleştirerek karıncaların uzaklaşmasını sağlayabilirsiniz.

Karıncalardan Kurtulmak İçin Yapılması Gerekenler

Bu yöntemlerin haricinde karıncaların tekrar gelmesini önlemek için yapılması gerekenler;

  1. Mutfağı temiz ve hijyenik tutmak,
  2. Yere düşen kırıntı ve artıkları hiç bekletmeden temizlemek,
  3. Yiyecekleri (özellikle şeker içerikli besinleri) dışarıda bekletmemek,
  4. Çöp kutusunu düzenli olarak değiştirmek,
  5. Pencere, kapı altları gibi deliklerde oluşan çatlakları onarmak gerekir.
  6. Yukarıda bahsettiğimiz malzemeler evinizde yoksa, kahve telvesi, okaliptüs yağı, zerdeçal, karanfil veya limon suyu da kullanabilirsiniz.

Şunlara da göz atın;

  1. Mutfak temizliği nasıl yapılır?
  2. Buzdolabı nasıl temizlenir?
  3. Çaydanlık kireci nasıl temizlenir?
  4. Buzdolabı kokusu nasıl giderilir?
  5. Evdeki kızartma kokusu nasıl çıkar?
  6. Mutfak ölçüleri
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo