Kamp Yemekleri: Kampta Kolayca Yapabileceğiniz 10 Nefis Tarif

'Kamp yemekleri nelerdir? Kamp yaparken hangi yemekler hazırlanabilir?' diyenler için orman lezzetlerinden oluşan, 10 pratik kamp yemeği tarifini sizlere sunuyoruz.
Kamp Yemekleri: Kampta Kolayca Yapabileceğiniz 10 Nefis Tarif
24 Nisan 2024, 21:45

Kamp ateşinde hazırlanmış yemekleri kim sevmez? Sosyal Medya’da kampta pişirdikleri yemeklerle tanıdığımız @ormanlezzetleri Çağatay Mutlu ve Murat Akay yaklaşık 12 yıldır hem iş hayatında hem de günlük hayatta birlikte vakit geçiren, doğayı seven ve koruyan iki arkadaş. Yemek yapmaya yıllar önce çalıştıkları şirketin mutfağında başlamışlar. Şehrin onlarda yarattığı gerilimden kurtulmak için doğaya çıkmaya başlamışlar. Her geçen gün doğada geçirdikleri zaman arttıkça iştahları da artmaya başlamış. Önceleri basit atıştırmalıklarla geçirdikleri öğünler, midelerini ve ruhlarını tatmin etmemeye başlayınca evlerde yaptıkları yemekleri doğada yapmaya başlamışlar.  


Çağatay Mutlu; “Yine bir gün ormandaki sohbetimiz sırasında, yaptığımız yemeklerin videolarını çekip sosyal medyaya yüklemeye karar verdik. Çektiğimiz videolar kısa zamanda büyük bir ilgi gördü ve bu durum bizim motivasyonumuzu yükseltti.  Şu an Instagram'da 353 bin takipçimizle çok güzel bir ortak payda da buluşuyoruz. 2018 ve 2019 yılarında 3 defa Orman Lezzetleri kampı düzenleyip takipçilerimiz ile bir araya geldik. Pandemi sürecini atlattığımız ilk fırsatta Orman Lezzetleri kamplarımızı yeniden büyük bir coşkuyla yapmaya başlayacağız.” diyor. Orman Lezzetleri Lezzet için kampta hazırlanacak 10 lezzetli tarifini paylaştı:


  1. Bazlama Pizza


Malzemeler;

  1. 1 adet orta boy bazlama
  2. 150 gr çeçil peyniri
  3. 1/2 kangal sucuk 
  4. 6 adet çeri domates
  5. 1 adet soğan 
  6. 100 gr tereyağı
  7. 1 adet kırmızı biber 


Yapılışı: İlk önce sucukları, domatesleri, soğanımızı ve biberimizi halka şeklinde kesiyoruz. Bazlamanın üst kısmını oyarak ortasını boşaltıyoruz. 150 gr Çil peynirimizin yarısını tabana yayıyoruz. Halka şeklinde kestiğimiz sucuklarımızı üst kısmını tamamen kapatıncaya kadar diziyoruz. Halka şeklinde kestiğimiz soğanların ortalarını boşaltıp dış halkalarını Sucukların üzerine dizip, ortalarına kestiğimiz domatesleri koyuyoruz. Yine üzerine halka şeklinde kestiğimiz kırmızıbiberlerimizi diziyoruz. Kalan çeçil peynirimizi de Bazlamanın Üzerine yayıp, kalan sucuklarımız üstünü kapatıncaya kadar üzerine diziyoruz. Daha önceden hazırladığımız tenekeden fırına yerleştirip üzerleri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Eğer fırın yoksa kısık ateşte tavanın içerisinde de pişirilebilir. Tavada pişirirken bazlamanın tabanını yakmamaya dikkat etmek gerekir. Afiyet olsun.


  1. Biberli Hellim Kızartması


Malzemeler;

  1. 1 paket hellim (250 gr)
  2. 1 adet kırmızı biber
  3. 1 adet yeşil biber
  4. 50 gr tereyağı 


Yapılışı: Hellimi eşit kalınlıkta olacak şekilde kesiyoruz. Çekirdeklerini çıkardığımız kırmızı ve yeşilbiberlerimizi çok küçük olamayacak şekilde kesiyoruz. Tavamızı ateşin üstüne yerleştirip tereyağını tavanın içine koyup eritiyoruz.  Hellimleri tavanın dibine düzgün bir şekilde yerleştirip kalan boşluklara biberlerimizi koyuyoruz. Orta ateşte hellimlerin alt yüzeyleri renk değiştirinceye kadar kızartıyoruz. Kızaran tarafları çevirip aynı işle diğer yüzleri içinde uyguluyoruz. Biberli hellim kızarmamız hazır afiyet olsun.  


  1. Dana Pöç Kebabı


Malzemeler;

  1. 1 kg dana pöç
  2. Kapalı toprak güveç
  3. Yağlı kağıt
  4. Alüminyum folyo


Yapılışı: Bu yemeğimizi hazırlaması çok basit ama pişme süresi uzun. Ayrıca bu yemeği közde ya da fırında yapmak gerekiyor. Dana pöçlerimizi toprak güvecimize kemik kısımları tabana ve yukarı bakacak şekilde sıkıca diziyoruz. Güvecin ağzını tam kapatacak şekilde yağlı kağıt ile örtüp kapağını kapatıyoruz. Daha sonra alüminyum folyo ile etrafını hava almayacak şekilde sıkıca sarıyoruz. Fırında yapılıyorsa; fansız bir şekilde 180 derecede 6 saat pişirip kontrol edilmelidir. Közde yapılıyorsa; altında ve üstünde orta miktarda köz konulup yaklaşık 8 saat közleri yenileyerek pişirilir.  


  1. Hamburger


Malzemeler;

  1. Köfte için malzemeler
  2. 400 gr orta yağlı dana kıyma
  3. 2 diş sarımsak
  4. Tuz, karabiber
  5. 2-3 yaprak marul
  6. 8 dilim çedar peyniri
  7. 3-4 adet hamburger ekmeği
  8. Karamelize soğan için malzemeler
  9. 2 adet büyük boy kuru soğan
  10. 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  11. 1/4 çay kaşığı tuz
  12. 1 tatlı kaşığı toz şeker
  13. 1/4 çay kaşığı karabiber
  14. 1 yemek kaşığı sirke 


Yapılışı: Karamelize soğan yapılışı; 2 adet büyük boy kuru soğanı orta kalınlıkta halka şeklinde kesiyoruz. Zeytinyağını tavaya koyup kızdırıyoruz ve soğanları soteliyoruz. Ocağın altını kısıp şekeri, sirke, tuz ve karabiberi ekleyip soğanlar renk değiştirip karamelize oluncaya kadar kısık ateşte sotelemeye devam ediyoruz. Hamburger yapılışı; Kıymamızı geniş bir kaba alıp üzerine ezdiğimiz sarımsak, tuz ve karabiberi ekleyip kıvam alıncaya kadar çok olmamak kaydıyla yoğuruyoruz. Harcımızı 2 eşit parçaya ayırıp ekmeklerimiz çapını en 2 cm geçecek şekilde şekillendiriyoruz. Hazırladığımız hamburger köftelerini en az 1 saat dinlendiriyoruz. Döküm tavamızı veya ızgaramızı çok az yağlayıp hazırladığımız hamburger köftelerinin 2 tarafını da eşit şekilde pişirip, hamburger ekmeğimizi al kısmına sırayla köfte, çedar peyniri, karamelize soğan ve marulu yerleştirip ekmeğimizin üst kısmını da kapatıp afiyetle yiyoruz.  


  1. Tavuk Kebabı


Malzemeler;

  1. 2 adet tavuk but
  2. 3 adet soğan
  3. 3 adet patates
  4. 2 baş sarımsak 


Yapılışı: Ortadan ikiye açtığımız tavuk butlarını derileri üst tarafa gelecek şekilde tavamıza yerleştiriyoruz. İçerisine soğan, patates ve sarımsaklarımızı atıp kapağını kapatıyoruz. Tencerenin altına ve üstüne köz yerleştirerek pişirmeye başlıyoruz. Pişirme süresi kullanacağımız yakıtın közüne göre değişiklik gösterecektir. Bu yüzden ara ara yemeğimizi kontrol ederek yakmamaya özen gösterelim ve közlerin söndüğünde yanmaya devam eden közlerle değiştirelim. Afiyet olsun.  


  1. Kuzu Lokum


Malzemeler;

  1. 6 adet kuzu lokum
  2. 4 adet istiridye
  3. 2 adet patlıcan 
  4. 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  5. Tuz-kekik 


Yapılışı: İlk önce zemini hazırlamak için patlıcanları közlüyoruz. Közlediğimiz Patlıcanları soyup ince bir şekilde kıyıyoruz. İyice kızdırdığımız ızgaramıza her iki tarafını yağlayıp ve tuzladığımız kuzu lokumları ve istiridye mantarlarını atıyoruz. İki taraflarını damak tadınıza göre pişirip önceden hazırladığımız patlıcanın üstüne yerleştirip üstüne kekik serpip afiyetle yiyoruz. 


  1. Çipura Buğulama


Malzemeler;

  1. 1 adet orta boy Çipura
  2. 2 adet orta boy soğan
  3. 4-5 diş sarımsak 
  4. 1 adet limon
  5. 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  6. 1/2 çay bardağı su
  7. 1 tutam maydanoz 
  8. Tuz 


Yapılışı: Soğanları halka şeklinde kesip tavamızın tabanına seriyoruz. Çipuramızın içini ve dışını tuzlayıp soğanların üstüne koyuyoruz. Sarımsakları ikiye kesip çipuramızın içine yerleştirelim. Limonun kabuğunu soyup halka şeklinde kesip balığımızın yanlarına yerleştirelim. maydanozu iri şekilde kıyıp balığımızın üstüne serpelim. Zeytinyağını ve suyu ilave edip kapağımızı kapatıp kısık ateşte pişirelim. Afiyet olsun.  


  1. Tereyağlı Dana Bonfile


Malzemeler;

  1. 1 adet bütün dana bonfile
  2. 7-8 adet arpacık soğan
  3. 7-8 diş sarımsak
  4. Taze kekik
  5. 100 gr tereyağı
  6. Zeytinyağı 
  7. Deniz tuzu 


Yapılışı: Dana bonfilemizin üstüne zeytinyağı ile yağlayıp her tarafına gelecek şekilde tuzluyoruz.  Kızdırılmış döküm tavada ya da ızgarada her tarafını yaklaşık 2 dakika mühürlüyoruz. Mühürlediğimiz dana bonfileyi parmak kalınlığında dilimliyoruz. Tavamızın içerisine tereyağımızı eritip dilimlediğimiz bonfileleri tavamıza alıyoruz arpacık soğanlarımızı ve sarımsaklarımızı da etlerimizin yanına atıyoruz. Taze kekiklerimizi üzerine gelecek şekilde üç beş tane serpiştiriyoruz. Damak tadınıza göre pişirme süresini ayarlayabilirsiniz.  


  1. Çipura Izgara


Malzemeler;

  1. 1 adet çipura
  2. 1 adet orta boy soğan
  3. 1 baş sarımsak
  4. 2 adet yeşil veya çarliston biber
  5. 2 adet çeri domates
  6. Tuz, zeytinyağı 


Yapılışı: Balığın iki tarafını ve içini güzelce yağlayıp tuzluyoruz. Soğanı soyup halka halka kesiyoruz. Baş sarımsağı tam ortadan ikiye kesiyoruz.  İyice kızdırdığımız ızgaramıza balığı, Soğanı, sarımsağı biberleri ve domatesleri atıyoruz. Balık ve sebzeler kızardığında çeviriyoruz. Bütün yüzeyleri piştiğinde servis tabağına alıp sıcak bir şekilde servis ediyoruz. Afiyet olsun. 


  1. Patatesli Peynir


Malzemeler;

  1. 2 adet orta boy patates
  2. 200 gr Çeçil peyniri
  3. Zeytinyağı
  4. Tuz, karabiber, kırmızı toz biber, kekik 


Yapılışı: İki adet orta boy patatesimizi soyup rendenin kalın tarafıyla rendeliyoruz. Rendelediğimiz patateslerimizin nişastasını almak için iki ya da üç kere suyla yıkayıp nişastasından arındırıyoruz. Yıkadığımız rendelenmiş patateslerin suyunu iyice sıktıktan sonra üzerine tuz kırmızı toz biber karabiber iki ekip güzelce karıştırıyoruz. Üç yemek kaşığı zeytinyağını tavada kızdırıp hazırladığımız bu karışımı tavaya döküyoruz ve tabana güzelce yayıyoruz. Kısık ateşte tavamızın üstünü kapatarak alt tarafın kızartmasını sağlıyoruz. Kızaran tarafı bir tabak yardımıyla üste çevirerek üst tarafında kızarmasını sağlıyoruz. Daha sonra üzerini Çekil peynirimizi sıralayıp üzerine kekik ilave edip peynirlerin erimesi için tekrar tavamızın Üstünü kapatıyoruz. Peynirler eridiğinde Patatesli peynirimiz kahvaltı için hazır afiyet olsun. 


Şunlara da göz atın;

  1. Barbekü tarifleri
  2. Piknik yemekleri
  3. Kolay yaz yemekleri
  4. Tavuk kanat tarifleri
  5. Tavuk but tarifleri
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo